Life

Top 3 cele mai periculoase alimente din supermarket. Românii le adoră, dar studiile arată cât de nocive sunt

Lista de alimente din comerț pe care trebuie să le eviți. Reprezintă un real pericol pentru organismul și pentru sănătatea ta
28.11.2023 | 14:09
Top 3 cele mai periculoase alimente din supermarket Romanii le adora dar studiile arata cat de nocive sunt
Pericolul de la raft. De ce alimente trebuie să te ferești pentru a avea un organism sănătos Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, mersul la cumpărături a devenit o adevărată provocare pentru cei care vor să adopte un stil de viață sănătos. Pericolele de la raft sunt din ce în ce mai multe și nu este de mirare că, uneori, ajungem să cumpărăm alimente nocive pentru organism.

Ce alimente periculoase trebuie să tai de pe lista de cumpărături

Chiar dacă poate părea greu de crezut, chiar și alimentele delicioase sunt adevărate pericole pentru sănătate. De aceea, este indicat ca atunci când mergeți la cumpărături, citirea etichetelor să devină un lucru primordial.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului s-au efectuat mai multe studii asupra alimentelor din supermarketuri, iar concluziile nu sunt deloc unele pozitive. Suntem ”bombardați” din toate părțile cu produse periculoase, iar mâncatul sănătos este din ce în ce mai greu de realizat.

Unul dintre alimentele nocive pentru organism care ocup un loc fruntaș în top este maioneza. Deși este gustoasă și merge de minune cu anumite preparate, eticheta ei este un adevărat pericol pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Nu mulți stau să citească lista de ingrediente de pe recipientul cu maioneză. Însă, un lucru este cert și anume, aproape că nu este produs din această categorie care să nu aibă coloranți și conservanți în compoziție.

Tocmai de aceea, cei care nu pot sta departe de consumul de maioneză, au la dispoziție varianta de a o prepara acasă. Este mult mai sănătoasă și mult mai indicată decât cea din comerț.

ADVERTISEMENT

Otrava de la raft care expune organismul la cancer

Tot pe lista alimentelor nocive se află și ceaiul verde îmbuteliat. Inițial, ai fi tentat să crezi că tot ce este verde este sănătos, dar nu. Această ipoteză a fost contrazisă acum ceva timp de către un studiu realizat de The New York Times.

Potrivit cercetărilor, ceaiurile verzi îmbuteliate conțin urme de plante. În compoziția lor predomină zahărul și aromele care le fac să semene cu o cană de ceai clasică.

ADVERTISEMENT

Ceaiul verde infuzat aproape că nu are deloc beneficii reale pentru organism și sănătate. În urma studiilor menționate, s-a ajuns la concluzia că abia 20 de sticle de ceai verde imbuteliat conține antioxidanții unei singure căni de ceai infuzat.

Unele dintre cele mai nocive alimente de pe rafturile supermarketurile sunt mezelurile. Potrivit mai multor studii realizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, mezelurile conțin substanțe cancerine. Odată ajunse în intenstin, nu fac decât să sporească riscul expunerii la această afecțiune fatală.

ADVERTISEMENT