Life

Alimentul care e o bombă de proteine. E natural, sărac în calorii și poate regla metabolismul

Acest aliment este considerat de specialiști ca fiind o bombă de proteine. Este natural, iar printre altele, el poate regla metabolismul.
30.01.2024 | 06:56
Alimentul care e o bomba de proteine E natural sarac in calorii si poate regla metabolismul
Alimentul care e o bombă de proteine. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă ești în căutarea unui aliment care să fie totodată o bombă de proteine, dar și natural, află că l-ai găsit. Acesta poate regla metabolismul și mai mult de atât, are o mulțime de beneficii pentru organism.

Alimentul care e o bombă de proteine

Există o mulțime de alimente în comerț din care putem alege. Chiar și așa, puține sunt cu adevărat naturale și ne oferă chiar toți nutrienții de care avem nevoie pentru o mai bună funcționare a organismului.

ADVERTISEMENT

Un aliment complex, dar și natural este însă carnea de curcan. Specialiștii spun că aceasta este o bombă de proteine, dar și de minerale. Mai mult de atât, te ajută în reglarea metabolismului.

Curcanul este o pasăre masivă, iar carnea sa este una hrănitoare. Astfel, un meniu bogat în carne de curcan furnizează aminoacizii de care organismul are nevoie pentru creșterea masei musculare. De asemenea, micronutrienții prezintă ajută nu doar la producția de energie. Funcțiile cognitive, dar și sistemul nostru imunitar pot fi în siguranță.

ADVERTISEMENT

Și nici la capitolul calorii, carnea de curcan nu stă deloc rău. O porție de 113 grame de piept de curcan are doar 129 de calorii. Totodată, acest aliment e bombă de proteine și de minerale. Aceeași cantitate menționată anterior conține 26,8 grame de proteine.

Curcanul este însă bogat și în vitamine, dar și în minerale. Spre exemplu, acesta conține peste 11mg de vitamina B3, dar și vitaminele B12 și B6. Totodată, acest aliment e bogat în fosfor, zinc, dar și seleniu.

ADVERTISEMENT

Beneficiile pe care le are carnea de curcan

Este o alegere potrivită în dietă acest aliment care e o bombă de proteine? Pentru cei care nu știu, proteinele contribuie la funcționarea a numeroase sisteme biologice.

De asemenea, ele ajută sistemul nostru imunitar și ne dau și energie. Ne putem dezvolta masa musculară adăugându-le în dieta noastră și putem să obținem și o stare de bine, notează Health.

ADVERTISEMENT

Cât despre vitaminele pe care le conține carnea de curcan, vitamina B, spre exemplu, pe care o are din plin, e esențială în organismul nostru. De asemenea, sursa citată mai scrie că aceeași vitamină contribuie la tratarea migrenelor, dar și a depresiei.

Specialiștii spun că un consum regulat de carne de curcan ne poate ajuta și să îmbătrânim ”sănătos”. În acest mod, la o singură masă ne asigurăm toți nutrienții de care avem nevoie și ne protejăm organismul împotriva anumitor afecțiuni.

ADVERTISEMENT