Life

Ingredientul minune care îți taie pofta de dulce. Medicul Vlad Ciurea spune că e sănătos, dar și delicios

Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre ingredientul minune care îți taie pofta de duce. Nu doar că e sănătos, dar este și delicios.
13.11.2023 | 13:40
Ingredientul minune care iti taie pofta de dulce Medicul Vlad Ciurea spune ca e sanatos dar si delicios
Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre ingredientul minune care îți taie pofta de duce. Sursă foto: captură video, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre ingredientul minune care îți taie pofta de dulce. Este sănătos și are un gust pe măsură. De asemenea, are o mulțime de beneficii pentru organismul nostru.

Ingredientul minune care îți taie pofta de dulce

Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre un ingredient minune care stimulează creierul nostru. Poate fi consumat în fiecare zi, în cantități mici și ne oferă o stare de bine. Iar pentru pofticioși, poate tăia pofta de dulce.

ADVERTISEMENT

Ingredientul minune despre care vorbește medicul este chiar mierea. Vlad Ciurea spune că o linguriță de miere consumată zilnic poate face minuni. Iar același lucru este valabil și în cazul ciocolatei.

Cea mai bună alegere este însă ciocolata neagră și nicidecum cea cu adaosuri, sau creme. Ambele ingrediente ne taie pofta de dulce și de asemenea, au grijă de creierul nostru, consumate în cantități optime.

ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea recomandă o linguriță de miere zilnic

“Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră este alegerea potrivită”, subliniază Prof. dr. Vlad Ciurea.

Astfel, în loc să consumăm prăjituri, putem opta pentru o lingură de miere. De altfel, acest ingredient este și un îndulcitor natural care are o gamă largă de beneficii pentru organismul nostru. Poate fi folosit și în cafea în loc de zahăr, ori în ceai.

ADVERTISEMENT

Alte alimente benefice pentru creier, spune medicul, sunt și carnea de curcan, dar și peștele slab. De asemenea, putem opta și pentru fructe de mare. La rândul lor, acestea ne pot ajuta enorm.

Revenind la miere, este bine de știut că acest ingredient minune reduce riscul de boli la inimă și ne protejează sistemul cardiovascular. Medicul Vlad Ciurea spune că mierea mai are totodată beneficii antidepresive, dar și anti-anxietate.

ADVERTISEMENT

Iar același ingredient minune ne poate ajuta și atunci când suntem răciți. Acționează eficient împotriva tusei, dar și în cazul infecțiilor la nivelul căilor respiratorii, au demonstrat studiile. Mierea mai este eficientă și în cazul arsurilor, sau a vindecării rănilor.

ADVERTISEMENT