Life

Alimentul care i-a înnebunit pe români. Costă doar 2 lei și s-a vândut ca pâinea caldă

Alimentul care i-a înnebunit pe români costă doar 2 lei și se vinde ca pâinea caldă. Ce are atât de special și de ce îl vrea toată lumea?
06.01.2024 | 10:00
Alimentul care ia innebunit pe romani Costa doar 2 lei si sa vandut ca painea calda
Alimentul care i-a înnebunit pe români costă doar 2 lei. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Alimentul care costă doar 2 lei i-a înnebunit pe români. Se vinde ca pâinea caldă și nu e de mirare. De ce are toată lumea nevoie de el și de ce este atât de accesibil la preț? Sigur îl ai și tu acum în bucătărie sau în frigider.

Alimentul care i-a înnebunit pe români costă doar 2 lei

Alimentul care i-a înnebunit pe români nu este nici dulce, nici sărat. Vorbim mai degrabă despre o plantă care nu are cum să lipsească din bucătăria niciunei gospodine.

ADVERTISEMENT

Românii adoră verdețurile, iar asta o confirmă chiar statisticile. Se pare că în anul 2023, cele mai vândute produse au fost verdețurile. Iar surpriza e mare pe primul loc.

Alimentul adorat de români este chiar banalul pătrunjel. Se pare că anul trecut, mai bine de 177.000 de legături au fost vândute. Iar asta reprezintă o cantitate dublă față de cea din anul 2022.

ADVERTISEMENT

Iar dacă ar fi să ne uităm pe site-urile online, iată că o legătură de pătrunjel costă doar 2 lei. Nu e de mirare, deci, de ce românii aleg să îl cumpere de fiecare dată când au ocazia.

Pătrunjelul, un ingredient cheie în bucătărie

Menționăm că oricum, pătrunjelul este un ingredient cheie în numeroase rețete. Acesta este folosit în special în ciorbe, dar nu lipsește nici din tocănițe, ori alte preparate culinare tradiționale.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, pătrunjelul e prezent și în diferite băuturi. Nu puține sunt barurile care aleg să îl folosească atunci când prepară coctailuri, astfel că putem spune că este chiar multifuncțional.

Și se pare că pătrunjelul nu este singurul. Conform celor de la observatornews.ro, un alt aliment adorat de români este mărarul. El ocupă locul doi când vine vorba de topul produselor comandate online.

ADVERTISEMENT

Acesta este urmat de salata verde, dar și de ceapa verde. De altfel, sursa citată arată că una din două comenzi conţine o legătură de pătrunjel, iar una din trei comenzi au fost verdeţuri anul trecut.

ADVERTISEMENT