Life

Alimentul care îți face mintea ageră dacă îl consumi zilnic. Nu costă mult și se găsește ușor

Ce pățesc oamenii care consumă în fiecare zi nuci. Avantajele pe care le au asupra corpului uman. Ce spun medicii nutriționiști.
20.01.2024 | 11:23
Alimentul care iti face mintea agera daca il consumi zilnic Nu costa mult si se gaseste usor
Ce pățesc oamenii care consumă în fiecare zi nuci. Avantajele pe care le au asupra corpului uman. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic nuci. Beneficiile pe care le au în organism. Studiile realizate și publicate de-a lungul vremii au dezvăluit care sunt aspectele pe care trebuie să le luăm în calcul în cazul lor.

Ce pățesc oamenii care consumă în fiecare zi nuci. Avantajele pe care le au asupra corpului uman

Foarte multe cercetări arată ce pățesc oamenii care consumă în fiecare zi nuci. Avantajele pe care le au asupra corpului uman sunt nenumărate, de la sănătatea inimii până la memorie, bună dispoziție și reglarea nivelului de zahăr din sânge.

ADVERTISEMENT

Aceste semințe sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, fibre, steroli din plante și multe vitamine din complexul B, vitamina A, dar și lecitină și Omega-3. Studiile demonstrează că aportul zilnic poate ajuta la reducerea decalajelor de nutrienți la adulți, dar și la copii.

De asemenea, consumul în mod regulat de nuci reduce colesterolul rău LDL și trigliceridele datorită acizilor grași polinesaturați care se găsesc în compoziția lor. Potrivit adevarul.ro, aceste fructe oleaginoase sunt certificate Heart-Check de către Asociația Americană a Inimii.

ADVERTISEMENT

Mai exact, nucile îndeplinesc toate criteriile organizației pentru a fi un „aliment sănătos pentru inimă”, adică au un impact pozitiv asupra panoului lipidic și ajută la scăderea „colesterolului rău”, colesterolul LDL (lipoproteine ​​cu densitate scăzută).

Sănătatea intestinală este reglată cu ajutorul consumului zilnic de nuci, în special când vine vorba de lumea prebioticelor. Aceste fructe servesc drept ”hrană” pentru microbii beneficii din sistemul gastrointestinal.

ADVERTISEMENT

O dietă sănătoasă, care conține oleaginoase, ajută la reducerea inflamației și la sprijinirea sănătății intestinale. În plus, ele au numeroase efecte pozitive asupra memoriei și funcționării creierului, ceea ce înseamnă că țin la distanță radicalii liberi.

Nucile și efectele pe care le au asupra sănătății

Nucile au efecte extrem de bune asupra sănătății omului, motiv pentru care nutriționiștii ne încurajează să le introducem în dieta zilnică atât la adulți, cât și la copii. O cercetare din 2023 arată că aceste fructe cresc consumul de grăsimi mai bune pentru organism.

ADVERTISEMENT

„Acest studiu a arătat că un simplu adaos la dieta cuiva poate nu numai să contribuie la eliminarea decalajelor de nutrienți, ci și să ajute familiile din toate punctele de vedere să-și crească aportul de alimente”, a declarat dieteticianul Wendy Jo Peterson, mai arată sursa citată.

Un alt beneficiu pe care îl are nuca este că poate întârzia apariția bolii Alzhemier. De asemenea, consumul zilnic contribuie la sănătatea oaselor, poate combate inflamația și ajută la tratarea insomniilor.

Se recomandă să facă parte din meniul zilnic, însă nu trebuie să abuzăm de aceste fructe pentru că au foarte multe calorii. O mână de nuci este suficientă, nutriționiștii sfătuindu-ne să le mâncăm pe post de gustare.

ADVERTISEMENT