Life

Rețetă de dulceață de nuci verzi. Cum să o faci ca la bunica acasă

Rețetă de dulceață din nuci verzi. Cum se pregătește exact ca în gospodăriile bunicilor noastre. E perioada perfectă din an.
04.07.2023 | 23:10
Reteta de dulceata de nuci verzi Cum sa o faci ca la bunica acasa
Rețetă de dulceață din nuci verzi. Cum se pregătește exact ca în gospodăriile bunicilor noastre. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețetă de dulceață de nuci verzi. Cum să o faci ca la bunica acasă, dar și care sunt beneficiile pe care le are desertul. Gospodinele ne spun că sfârșitul lui iunie și începutul lui iulie sunt ideale pentru a le culege pentru acest procedeu.

Rețetă de dulceață din nuci verzi. Cum se pregătește exact ca în gospodăriile bunicilor noastre

Rețeta de dulceață din nuci verzi se face din cele mai vechi timpuri și are un gust cu totul deosebit. Și unde mai pui că și aspectul este unul aparte. FANATIK îți spune cum se pregătește exact ca în gospodăriile bunicilor noastre.

ADVERTISEMENT

Înainte de a descoperi care sunt pașii de urmat trebuie să știi că aceste fructe ajută la stimularea sistemului nervos datorită acizilor grași, magneziului și vitaminei B care se găsesc în miez. Cercetătorii americani susțin că substanțele active au efecte pozitive în tratarea afecțiunilor neurologice.

De asemenea, acestea pot fi folosite pentru o memorie mai bună, în Evul Mediu crezându-se că sunt un leac în afecțiunile mintale. Consumul frecvent de nuci verzi întărește vasele de sânge și are efect antidiuretic.

ADVERTISEMENT

Pentru o rețetă delicioasă de dulceață de nuci verzi este nevoie de 1 kilogram de miez curățat, 1 kilogram de zahăr, 100 ml de miere de albine (opțional), 2 plicuri de zahăr vanilat, jumătate de litru de zeamă de la 2-3 lămâi, 1 baton de scorțișoară și cuișoare.

Cum se face dulceața de nuci verzi

Primul pas pentru o dulceață de nuci verzi gustoasă și perfectă este legat de curățarea acestora de coajă. Stratul alb obținut se pune deoparte într-un vas, însă mare atenție la decojire pentru că vă veți păta mâinile, de aceea e bine să folosiți mănuși.

ADVERTISEMENT

Se spală foarte bine nuca și se pune în apă rece pentru o perioadă de 6 – 12 ore. Fructele se acoperă de apă, lichidul urmând să se schimbe de 2 – 3 ori în acest interval. Se face un amestec din apă, zahăr, miere şi zeamă de lămâie care se pune la aragaz, la foc mare.

Când siropul începe să clocotească se adaugă nucile scurse foarte bine de apă și cuișoarele. În acest punct se mai poate pune și scorțișoară. Dulceața se ține la foc mic până când siropul devine mai gros, dar aveți grijă să nu se întărească prea tare.

ADVERTISEMENT

Când este gata se lasă la răcit și abia apoi se pune în borcane. Dulceața de nuci verzi poate avea mai multe arome, în funcție de preferințele fiecărei gospodine în parte. Se servește pe pâine simplă sau prăjită.

ADVERTISEMENT