Life

Alimentul care nu trebuie consumat nici măcar o dată pe an. Medicul Vlad Ciurea spune că e dușamnul creierului

Alimentul care nu trebuie consumat deloc, nici măcar o dată pe an. Medicul Vlad Ciurea a renunțat la el pentru că e dușmanul creierului.
27.10.2023 | 21:05
Alimentul care nu trebuie consumat nici macar o data pe an Medicul Vlad Ciurea spune ca e dusamnul creierului
Alimentul care nu trebuie consumat nici măcar o dată pe an. Ce spune Vlad Ciurea despre el, Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Alimentul care nu trebuie consumat nici măcar o dată pe an. Medicul Vlad Ciurea avertizează că acesta este dușmanul creierului. El însuși a renunțat la acesta!

Alimentul care nu trebuie consumat nici măcar o dată pe an. Ce spune Vlad Ciurea despre el

Acest aliment este unul adorat de mulți români, din păcate. Zahărul este dușmanul creierului care nu ar trebui consumat nici măcar o dată pe an. Celebrul medic Vlad Ciurea spune că el a renunțat de mult la zahăr pentru că știe cât de rău face creierului.

ADVERTISEMENT

Zahărul este un aliment toxic și Vlad Ciurea spune că a decis să renunțe complet la zahăr și să îl înlocuiască în dieta sa.

Niciun om nu poate trăi fără dulce, dar sunt variante în afară de zahăr, cum ar fi mierea sau stevia. Medicul spune că își ia necesarul de zahăr zilnic din fructe.

ADVERTISEMENT

”Este toxic. Am folosit ani de zile zahăr și, treptat, l-am eliminat, există miere, green sugar, stevie, o grămadă de alternative. Folosesc fructe, miere, din astea-mi iau zahărul.

Toate glucidele în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase, nu-i aduc elementul nici de metabolism, nici acele substanțe care ajută transmisia între două celule, neurotransmițători”, a spus medicul, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ce alte alimente să evităm pentru un creier sănătos

Tot din lista alimentelor care nu fac bine creierului trebuie să menționăm și grăsimea. Medicul Vlad Ciurea a spus că dacă stomacul iubește alimentele grase, nu același lucru se poate spune despre creier.

Toate alimentele tocate, adică mult iubitele sarmale sau cârnații grași, sunt alimente care ar trebui evitate pe cât posibil. Medicul spune că creierul nostru iubește grăsimea puțină.

ADVERTISEMENT

Foarte important pentru un creier sănătos este să consumăm și multă apă și să ne odihnim pe timpul nopții.

”Grăsimea nu face bine, știm cu toții. Sunt acele alimente, extraordinar de bune, făcute de români cu ocazia sărbătorilor. Creierul nu apreciază deloc. Foarte puțină grăsime apreciază creierul”, a mai spus medicul.

ADVERTISEMENT
Tags: