Life

Obiectul din casă care ne poate intoxica creierul. Medicul Vlad Ciurea, sfaturi esențiale pentru o minte sănătoasă

Medicul Vlad Ciurea a explicat care este obiectul din casă care ne poate intoxica creierul. Oricine îl are cel puțin într-o cameră.
26.10.2023 | 19:21
Obiectul din casa care ne poate intoxica creierul Medicul Vlad Ciurea sfaturi esentiale pentru o minte sanatoasa
Vlad Ciurea a explicat ce obiect din casă ne poate intoxica creierul. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat care sunt greșelile pe care oamenii le fac zi de zi și care pot afecta sănătatea creierului. Un obiect pe care aproape toată lumea îl are în casă poate fi foarte dăunător.

Vlad Ciurea a dezvăluit ce obiect din casă ne poate intoxica creierul

Medicul Vlad Ciurea, care anul acesta a lansat cartea Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor, pentru care a Premiul de Excelență pentru valoare și unicitate în literatura medicală românească, la Gala Performanței & Excelenței 2023.

ADVERTISEMENT

Medicul a acordat un interviu în care a oferit câteva sfaturi utile pentru o minte sănătoasă. „În primul rând, să zâmbiți. Al doilea, să fiți optimiști. Al treilea, să citiți cât mai mult. Și să nu vă uitați la Breaking News, că vă speriați”, a explicat Vlad Ciurea pentru unica.ro. 

Totodată, medicul recomandă evitarea stresului, a sedentarismului și a statului în casă. El a spus că nu ar trebui să existe în vocabular cuvântul „nu” și optează penru înlocuirea lui cu sintagma „totul se poate”.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, specialistul a dezvăluit care este obiectul pe care toată lumea îl are în casă și afectează sănătatea mintală. „Stăm mult, nu ne mișcăm. Ne intoxicăm la televizor, ne intoxicăm pe tabletă, ne intoxicăm pe telefon. Și ascultăm pentru orice problemă pe domnul frate Google”, a declarat Vlad Ciurea.

Care sunt misterele nedeslușite ale creierului uman

Neurochirgul Vlad Ciurea a vorbit despre misterele nedeslușite ale creierului. Acestea sunt multe. Inclusiv vorbirea și amintirile reprezintă un secret al minții care încă nu a fost deslușit.

ADVERTISEMENT

„Multe. Însăși vorbirea este un mister. Amintirile sunt un mister. Acest ritm circadian pe care-l avem este un mister. Visul e un mister. Starea noastră de conștiință. Mai sunt și altele, 12, dar întind prea mult povestea și devin obositor”, a spus Vlad Ciurea.

În trecut, neurochirurgul a dezvăluit care este greșeala pe care multe persoane o fac înainte de somn. Este vorba despre cantitatea de mâncare consumată înainte de culcare.

ADVERTISEMENT

„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar.  Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani!”, a spus medicul.

ADVERTISEMENT