Life

Cele mai gustoase chifteluțe grecești. Rețeta care i-a înnebunit pe români în vacanță

Dacă și ție ți-au rămas în minte celebrele chifteluțe grecești, află că poți să le prepari și acasă, iar rețeta nu e deloc una complicată.
14.10.2023 | 18:19
Cele mai gustoase chiftelute grecesti Reteta care ia innebunit pe romani in vacanta
Cele mai gustoase chifteluțe grecești. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ai fost în vacanță în Grecia și ai gustat celebrele chifteluțe grecești? Dacă gândul ți-a rămas la ele, află că rețeta e foarte simplă și o poți prepara și acasă. Te bucuri de un preparat delicios, în doar câteva minute.

Cele mai gustoase chifteluțe grecești

Rețeta pentru cele mai gustoase chifteluțe grecești este accesibilă. Nu e nevoie să te întorci în Grecia sau să rămâi cu gândul la ele. Gustul perfect poate fi obținut și acasă foarte simplu, iar o femeie a publicat rețeta integrală.

ADVERTISEMENT

Pe site-ul mancare-greceasca.eu, o româncă spune că a gustat la rândul ei faimoasele chifteluțe grecești pe insula Elafonissos. Știe că mulți români au fost înnebuniți de gustul lor, astfel că a decis să facă publică rețeta.

”Am mâncat pentru prima dată chifetele acestea în insula Elafonissos și am rămas impresionați până în punctul în care mergeam zilnic la aceeași tavernă pentru aceste delicioase chiftele”, a scris femeia pe mancare-greceasca.eu.

ADVERTISEMENT

Ingredientele de care ai nevoie nu sunt deloc unele complicate. Le găsești în comerț, însă secretul stă în brânză. În rest, pașii sunt simpli. Asigură-te înainte că ai în bucătărie următoarele:

  • 5 roșii moi
  • 1 ceașcă kefalotiri razuit / caș tare gen parmezan
  • 2 cepe mici roșii
  • 2 fire ceapă verde
  • sare, piper, oregano, cimbru, busuioc proaspăt
  • 1 ou
  • 6 linguri de făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • ulei pentru prăjit
ADVERTISEMENT

Rețeta simplă de care românii s-au îndrăgostit

Și nici modul în care se preparară faimoasele chifteluțe crucești nu e complicat. Prima oară se pun roșiile în apa fiartă și se lasă acolo timp de două minte, până când pielița începe să crape și devine ușor de îndepărtat.

Următorul pas este mărunțirea legumelor. Roșiile se scot și se taie mărunt, iar la fel și ceapa. De asemenea, se taie mărunt și ceapa verde, iar totul se pune într-o bol și se amestecă bine.

ADVERTISEMENT

Lăsăm la macerat timp de 10 minute, astfel încât acidul din roșii să înmoaie ceapa. În acest mod, totul se gătește mult mai ușor și aroma va fi și ea una pe măsură. Se pun apoi și condimentele de mai sus, dar și brânza răzuită, alături de ou, făină și, evident, praf de copt.

Compoziția o vom amesteca bine. Iar la final trebuie să obținem o textură precum cea de la clătite. De aici lucrurile sunt simple. Punem uleiul la încins într-o tigaie, iar după ce a ajuns la temperatura ideală, ne pregătim.

Spre deosebire de rețeta pentru chifteluțe tradițională, în acest caz nu e nevoie să aplatizăm compoziția. Luăm cu o lingură ce avem în bol, iar chiftelele se vor forma singure, fără alte bătăi de cap.

Va fi necesar însă să le prăjim pe fiecare parte, deci, trebuie să le întoarcem. În momentul în care chifteluțele grecești s-au rumenit, înseamnă că sunt gata. Se scot pe o farfurie cu un prosop de hârtie care să absoarbă uleiul și pot fi consumate rapid.

ADVERTISEMENT