Life

Alimentul care trebuie consumat cu moderație în post. Nutriționistul Mario Popescu nu îl recomandă

Produsul care trebuie mâncat în mod chibzuit în perioada postului. Specialistul Mario Popescu ne sfătuiește să îl evităm.
23.11.2023 | 10:35
Alimentul care trebuie consumat cu moderatie in post Nutritionistul Mario Popescu nu il recomanda
Produsul care trebuie mâncat în mod chibzuit în perioada postului. Specialistul Mario Popescu ne sfătuiește să îl evităm. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Alimentul care trebuie consumat cu moderație în post. Nutriționistul Mario Popescu nu îl recomandă deloc în timpul celor 40 de zile când proteina animală se înlocuiește cu cele mai bune surse de proteină vegetală.

Produsul care trebuie mâncat în mod chibzuit în perioada postului. Specialistul Mario Popescu ne sfătuiește să îl evităm

Produsul care trebuie mâncat în mod chibzuit în perioada postului. Specialistul Mario Popescu ne sfătuiește să îl evităm, mai ales în cazul bărbaților și al copiilor. Cei mici nu au voie să îl consume, susțin cercetătorii.

ADVERTISEMENT

Cu toate că are numeroase beneficii asupra organismului uman, soia nu este recomandată a fi consumată în exces. Pe de altă parte, pastele integrale nu trebuie să lipsească de pe masa credincioșilor perioada aceasta din an.

„Soia, foarte mare atenție. Ea poate să perturba balanța hormonală, nu este recomandată bărbaților absolut deloc, iar femeilor le este recomandată în special după ce intră la menopauză.

ADVERTISEMENT

Pastele integrale le putem face cu un sos de roșii și cu legume. Când asociem pastele cu legume, avem din nou o masă completă, dar la pachet vine și cu fibre, vitamine, minerale.

Legumele le putem consuma la orice masă, sub orice formă, în afară de prăjite. Astfel, vom avea o masă plină de vitamine și minerale”, a declarat nutriționistul Mario Popescu în emisiunea Vorbește lumea, de la Pro TV.

ADVERTISEMENT

Ce mai putem mânca în perioada postului

Nutriționistul Mario Popescu a mai dezvăluit că natura ne oferă foarte multe alimente sănătoase care se pot combina în multe preparate culinare. Postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere pentru organism.

Totodată, specialistul recomandă consumul de fulgi de ovăz care sunt o sursă bună de fibre, de carbohidrați și proteine. Produsul se poate asocia cu lapte vegetal, de migdale, ovăz sau de cocos, care se poate face și în propria bucătărie.

ADVERTISEMENT

„Eu chiar recomand să-l faceți în casă pentru că cel din comerț vine la pachet cu mulți conservanți, e-uri. Cel de migdale se face foarte simplu: punem 50 de g de migdale la un litru de apă într-un blender.

Apoi, strecurăm printr-o sită cu tifon. El poate fi consumat până la 4 zile, dacă e ținut în frigider”, a mai declarat Mario Popescu, în aceeași emisiune de televiziune, despre perioada postului.

ADVERTISEMENT