Life

Alimentul pe care cardiologii îl evită. Foarte mulți români îl consumă cu plăcere

Alimentul pe care mulți români îl adoră, dar pe care cardiologii îl evită sub orice formă. Ce spun aceștia despre efectele consumului
21.06.2023 | 17:59
Alimentul pe care cardiologii il evita Foarte multi romani il consuma cu placere
Ce este bine să consumăm la micul dejun? Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Un aliment consumat de mulți români nu este recomandat de medicii cardiologi. Asta din cauză că poate cauza probleme cu inima. Ignorată situația, se poate ajunge în situații grave, iar pacientul va putea fi greu salvat sau chiar deloc.

Ce aliment ne recomandă cardiologii să-l evităm

Se spune că suntem ceea ce mâncăm și s-a dovedit de-a lungul timpului că această vorbă este adevărată. Nu puține sunt momentele când oamenii ajung la spital din cauza alimentației prea grase sau când noi acumulăm kilograme, în urma consumului de fast-food sau dulciuri.

ADVERTISEMENT

Pentru o sănătate curată, este ideal să avem trei mese pe zi. Micul dejun nu trebuie ocolit, ne sfătuiesc medicii, dar ne atrag atenția să fim și precauți la felul cum ne hrănim. Nu ne fac bine produsele din patiserie sau slănina, fiindcă este bogată în grăsimi.

Inclusă la fiecare mic dejun, slănina poate fi un adevărat inamic. Pe lângă grăsimi, are și un aport ridicat de sare și aditivi. Mai mult, slănina face parte din categoria cărnii roșii, care poate provoca o afecțiune extrem de gravă, cancerul.

ADVERTISEMENT

”Mulți oameni se află într-o criză incredibilă de timp dimineața și, de obicei, caută alimente confortabile, cum ar fi produse de patiserie, cereale procesate pentru micul dejun și batoane care conțin la fel de mult zahăr ca bomboanele (…)

Lucrul numărul 1 pe care l-aș evita este slănina. Este încărcată cu sare și o varietate de aditivi. … Pe lângă faptul că este o carne roșie procesată asociată cu riscul de cancer, există, evident, și riscul de boli de inimă. Deci, oricât de gustoasă este, ar trebui evitată cu orice preț.”, a declarat dr. Andrew Freeman, de la National Jewish Health din Dever, potrivit TODAY.com.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, dr. Susan Cheng, profesor de cardiologie și director de cercetare în domeniul sănătății publice la Institutul de Inimă Smidt, Cedars-Dinai, din Los Angeles, spune că slănina este în regulă atâta vreme cât nu este mâncată în exces, ci ponderat.

”Aproape că mă doare să spun asta în calitate de cardiolog”, a adăugat și dr. Susan Cheng. De cealaltă parte, Andrew Freeman ne sfătuiește ca nici ouă să nu mai avem în farfurii. Asta din cauză că ne pot apărea probleme cu colesterolul.

ADVERTISEMENT

Ouăle, la fel de nocive pentru organism. Medicii spun că pot cauza diabet

Potrivit lui Andrew Freeman, ouăle pot cauza diabet, iar Susan Cheng recomandă să le înlocuim cu albușurile, fiindcă nu conțin colesterol. Și atunci când gătim preparate pe bază de ouă trebuie să fim prudenți la cantitatea pe care o utilizăm.

ADVERTISEMENT