Life

Alimentul pe care să nu îl mănânci niciodată pe stomacul gol. Românii îl adoră și îl consumă zilnic, fără să știe efectul său

Produsul care nu este indicat să fie consumat la prima oră a dimineții. Românii îl cumpără înainte de a ajunge la serviciu.
21.11.2023 | 07:42
Alimentul pe care sa nu il mananci niciodata pe stomacul gol Romanii il adora si il consuma zilnic fara sa stie efectul sau
Produsul care nu este indicat să fie consumat la prima oră a dimineții. Românii îl cumpără înainte de a ajunge la serviciu. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Alimentul pe care să nu îl mănânci niciodată pe stomacul gol. Românii îl adoră și îl consumă zilnic, fără să știe efectul său. Medicii nutriționiști au dezbătut subiectul de nenumărate ori pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestui obicei.

Produsul care nu este indicat să fie consumat la prima oră a dimineții. Românii îl cumpără înainte de a ajunge la serviciu

Produsul care nu este indicat să fie consumat la prima oră a dimineții din cauza compoziției sale. Românii îl cumpără înainte de a ajunge la serviciu pentru a-și potoli foamea sau pentru că nu au timp să mănânce acasă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii îi îndeamnă pe oameni să nu mai achiziționeze alimente care au drojdie și care pot irita mucoasa stomacului care nu este pregătită pentru consum. Din păcate, aceasta duce la stimularea producerii de gaze.

Concret, medicii nutriționiști ne sfătuiesc să evităm să mâncăm covrigi și produse de panificație pe stomacul gol. Efectele sunt mai dăunătoare decât o băutură acidulată, despre care toată lumea știe că nu e sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Un covrig care este mâncat dimineața crește glicemia în organism mai mult decât ar face-o un suc cu acid. La scurt timp după terminarea alimentului glicemia din corp scade brusc și poate apărea o senzație puternică de foame.

Care sunt efectele consumului covrigului pe stomacul gol

„O glicemie (care a crescut, n.red.) rapid la 155, după care o scădere bruscă, a plonjat la aproape de 70, adică hipoglicemic. Intens hipoglicemic. Ce înseamnă asta: spike (o creștere severă, n.r.) mare de glicemie  – este nesănătos.

ADVERTISEMENT

După asta urmează spike mare de insulină, insulina în cantitate mare, zilnic, ne duce la ceea ce se cheamă rezistența la insulină”, a explicat medicul specialist în chirurgie generală, Mihail Pautov, conform adevarul.ro.

„Corpul nostru nu acceptă atâta insulină, iar rezistența la insulină creează și mai multă insulină care duce la sindrom metabolic și diabet, în timp”, a mai completat prezentatorul emisiunii MediCOOL de la Antena 1, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nutriționiștii ne spun că sunt multe alte alimente care nu trebuie niciodată mâncate pe stomacul gol. Printre acestea se mai află cafeaua, iaurtul, laptele, inclusiv cel de soia, citricele și dulciurile.

ADVERTISEMENT