Life

Alimentul românesc pe care e bine să îl mănânci zilnic. Costă doar 1 leu și are beneficii uimitoare

Alimentul românesc despre care vorbim este bine să îl mănânci zilnic. De asemenea, costă doar un leu și are beneficii uimitoare.
24.10.2023 | 07:00
Alimentul romanesc pe care e bine sa il mananci zilnic Costa doar 1 leu si are beneficii uimitoare
Alimentul românesc pe care e bine să îl mănânci zilnic. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Tu știi ce aliment e bine să mănânci zilnic? Nu e deloc costisitor, aduce beneficii uimitoare pentru organism, pentru un preț cât se poate de decent, mai exact 1 leu. Despre ce este vorba?

Alimentul românesc pe care e bine să îl mănânci zilnic

Nu trebuie să cheltui mulți bani pentru a avea un organism sănătos și pentru a-ți asigura necesarul de vitamine. În cazul în care nu știai, un aliment românesc la doar 1 leu poate fi ceea ce ai nevoie.

ADVERTISEMENT

Care este deci alimentul pe care e bine să îl mănânci zilnic? Banalul ou. Poate nu te-ai gândit vreodată, dar ouăle au o multitudine de beneficii pentru organismul tău. Iar un ou ajunge să coste și mai puțin de 1 leu.

De asemenea, ouăle te pot ajuta să slăbești într-un mod sănătos. Important este să fii atent la cantitatea consumată, dar și alături de ce alte alimente alegi să le pui în farfurie. Ce conține un singur ou și de ce e bine să îl mănânci zilnic?

ADVERTISEMENT

În primul rând este bogat în vitamina A, mai exact 8% din necesarul zilnic pentru organismul tău. Un ou mai are și vitamina B5, 14%, dar și vitamina B12, 23%. În același timp, acest aliment este bogat în calciu, important pentru sănătatea oaselor, zilnic, vitaminele E, D și B6, dar și fosfor și seleniu în cantități destul de generoase.

Câte calorii are un singur ou

Dincolo de asta, un ou are doar 78 de calorii. Par prea multe? Află că dintre ele, 6 grame sunt proteine, iar alte 5 grame sunt grăsimi. Iar important de știut e și faptul că ouăle sunt bogate în alți nutrienți esențiali pentru organismul nostru.

ADVERTISEMENT

Am aflat că este bine să mănânci zilnic acest aliment, însă sub ce formă? Este bine cunoscut faptul că, la fel ca și faimoșii cartofi, ouăle pot fi preparate într-o mulțime de moduri, în funcție de preferințe.

Chiar și așa, specialiștii ne recomandă să le consumăm fierte. În acest mod, toate substanțele nutritive sunt păstrate. De asemenea, un ou fiert ajută la pierderea în greutate, atunci când e inclus în meniul zilnic.

ADVERTISEMENT

Despre ouă mai trebuie să știi că pot crește colesterolul benefic în corp și de asemenea, reduc riscul de boli la nivelul inimii. Totodată, acest aliment contribuie la sănătate vederii și are și omega 3.

Ține cont de faptul că acest aliment trebuie păstrat în condiții optime. Astfel, nu ține niciodată ouăle pe ușa frigiderului tău. O deschizi destul de des, iar ele trebuie păstrate o temperatură constantă. 

ADVERTISEMENT
Tags: