Life

Alimentul românesc pe care nu și-l mai permite oricine. A ajuns să coste și 45 de lei, deși e unul de bază

Alimentul românesc pe care nu și-l mai permite oricine a ajuns să se vândă la un preț neașteptat, deși în realitate este unul de bază.
23.04.2024 | 07:33
Alimentul romanesc pe care nu sil mai permite oricine A ajuns sa coste si 45 de lei desi e unul de baza
Alimentul românesc pe care nu și-l mai permite oricine. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alimentul românesc pe care nu și-l mai permite oricine a ajuns să coste și 45 lei. Vorbim despre un produs de bază practic, dar care din păcate se vinde pentru niște sume cât se poate de mari. Care este motivul?

Alimentul românesc pe care nu și-l mai permite oricine

Prețurile au tot crescut în România în ultimii ani. Chiar și unele produse de bază pe care acum ceva timp le cumpărai cu un leu, au ajuns acum să coste mai bine de 10 lei. Explicația se pare că e una foarte simplă.

ADVERTISEMENT

În primul rând vorbim despre un produs de care oricine are nevoie în casă și anume banala pâine. E adorată de români însă se pare că nu oricine și-o mai permite în 2024. De vină este făina utilizată.

Deși România este o țară bogată în grâu, se pare că alte țări precum Italia sau Franța produc făină mai de calitate. Drept urmare, unele brutării aleg să le ofere clienților produse mai scumpe, dar mai bune.

ADVERTISEMENT

Alimentul românesc pe care nu și-l mai permite oricine ajunge, deci, să coste chiar și zeci de lei. Exemplu este chiar oferta dintr-o brutărie din Capitală. Aici, pâinea se face cu făină din import.

„Este adusă din Franţa, culoarea este mai înspre maroniu un pic. Are tot ceea ce are bobul de grâu. Un amestec de făină integrală şi făină semiintegrală, măcinată la moara cu piatră. Gustul este gustul a grâu, a pământ, a o pâine rustică adevărată”, a dezvăluit un brutar, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

O pâine poate să coste și 45 de lei

Și se pare că diferența se vede la final. Astfel, produsul este unul mult mai calitativ. Și totuși cât ajunge să coste o pâinea de calitate? Prețurile pornesc de la 24 de lei, dar pot ajunge chiar și la 45 de lei.

Alimentul românesc se pare că nu și-l mai permite oricine. Chiar și așa, gustul este unul delicios, iar pâinea este una aerisită, dar și sățioasă. Astfel, fiecare leu se pare că merită, având în vedere produsul final.

ADVERTISEMENT

„Are un conţinut foarte bun de proteină. Ajută produsul final, pâinea, să se ridice, să fermenteze cum trebuie, să iasă aerisită. Iar făina românească nu are capacităţile acestea. Pornesc de la undeva 6 lei pe kg, pot să ajungă şi la 9, în funcţie de specialitate.

(…). Plătim mai mult pentru o pâine de calitate. Porneşte pâinea cu maia de la 24 de lei pe kg. Şi poate ajunge şi la 45, în funcţie de specialitate”, a dezvăluit Maria Acristei, proprietar brutărie, pentru sursa citată.

Nu toți clienții sunt însă încântați de făina importată. Astfel, sunt persoane care preferă grâul din România și aleg să plătească mai puțini bani, dar măcar să se bucure de produse autentice.

ADVERTISEMENT