ADVERTISEMENT
News

Alina Gorghiu, despre pensiile speciale: “Într-un interval rezonabil de timp nu vor mai exista”

Autor: Rareș Mușătoiu | 10.02.2021 | 22:30
Alina Gorghiu, despre pensiile speciale:
Alina Gorghiu, despre pensiile speciale: "Într-un interval rezonabil de timp nu vor mai exista" foto: hepta.ro

Alina Gorghiu, senator din partea Partidului Național Liberal, a discutat miercuri în direct la Digi24 despre pensiile speciale, comentând că: “într-un interval rezonabil de timp nu vor mai exista aceste pensii speciale printr-un proiect comun PNL-USR”.

ADVERTISEMENT

Gorghiu a declarat acum câteva zile că, în plenul Senatului, a reușit să abroge “ororile din epoca Dragnea” din domeniul justiției.

Anul trecut, Curtea Constituțională a României a declarat că pensiile speciale sunt constituționale, ceea ce face extrem de dificilă din perspectivă tehnică abrogarea acestora.

ADVERTISEMENT

Alina Gorghiu, despre pensiile speciale: “Într-un interval rezonabil de timp nu vor mai exista”

“Oamenii vor primi pe cele două subiecte, sporurile și pensiile speciale la momentul în care într-un plen reunit se va discuta despre statutul senatorului și deputatului, sunt două proiecte, cel al USR depus în 2017 și cel al PNL depus în 2019.

Ambele au aceleași propuneri, desființarea pensiilor speciale, ambele au fost ținute la sertar în guvernarea PSD. Aceste proiecte vor fi reluate imediat după ce pleunul reunit va formaliza comisiile care țin de acesta, iar proiectul va fi discutat în formulă de urgență.

ADVERTISEMENT

Într-un interval rezonabil de timp, ele nu vor mai exista printr-un proiect comun USR-PNL votat de coaliția guvernamentală”, a declarat Alina Gorghiu la Digi24.

Senatoarea PNL despre sporurile bugetarilor: “Sunt date haotic”

“Sporurile sunt date atât de haotic, sunt sporuri pe care guvernul a trebuit să le inventarieze, iar ele trebuie analizate și discutate printr-o lege a salarizării. Doamna Turcan ne-a asigurat că vom avea foarte curând această lege pentru a o discuta în Parlament”, a adăugat senatoarea PNL.

ADVERTISEMENT

Pensiile speciale sunt constituționale, a decis CCR

CCR a decis, miercuri, că pensiile speciale sunt constituționale, ca urmare a sesizărilor depuse de Avocatul Poporului și Înalta Curte de Casație și Justiție, informează Mediafax.

Abrogarea pensiilor speciale este neconstituţională, potrivit hotărârii anunțate, miercuri, de judecătorii de la CCR. Astfel, Curtea Constituțională a admis cele două sesizări depuse în trecut atât de Avocatul Poporului, cât și de magistrații de la ÎCCJ.

ADVERTISEMENT

Cele două instituții au contestat la CCR legea prin care au fost abrogate toate aceste pensii, excepție făcând pensiile celor din Armată și Ministerul de Interne.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!