News

Alina Gorghiu, despre pensiile speciale: “Într-un interval rezonabil de timp nu vor mai exista”

10.02.2021 | 22:30
Alina Gorghiu despre pensiile speciale Intrun interval rezonabil de timp nu vor mai exista
ADVERTISEMENT

Alina Gorghiu, senator din partea Partidului Național Liberal, a discutat miercuri în direct la Digi24 despre pensiile speciale, comentând că: “într-un interval rezonabil de timp nu vor mai exista aceste pensii speciale printr-un proiect comun PNL-USR”.

Gorghiu a declarat acum câteva zile că, în plenul Senatului, a reușit să abroge “ororile din epoca Dragnea” din domeniul justiției.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Curtea Constituțională a României a declarat că pensiile speciale sunt constituționale, ceea ce face extrem de dificilă din perspectivă tehnică abrogarea acestora.

Alina Gorghiu, despre pensiile speciale: “Într-un interval rezonabil de timp nu vor mai exista”

“Oamenii vor primi pe cele două subiecte, sporurile și pensiile speciale la momentul în care într-un plen reunit se va discuta despre statutul senatorului și deputatului, sunt două proiecte, cel al USR depus în 2017 și cel al PNL depus în 2019.

ADVERTISEMENT

Ambele au aceleași propuneri, desființarea pensiilor speciale, ambele au fost ținute la sertar în guvernarea PSD. Aceste proiecte vor fi reluate imediat după ce pleunul reunit va formaliza comisiile care țin de acesta, iar proiectul va fi discutat în formulă de urgență.

Într-un interval rezonabil de timp, ele nu vor mai exista printr-un proiect comun USR-PNL votat de coaliția guvernamentală”, a declarat Alina Gorghiu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Senatoarea PNL despre sporurile bugetarilor: “Sunt date haotic”

“Sporurile sunt date atât de haotic, sunt sporuri pe care guvernul a trebuit să le inventarieze, iar ele trebuie analizate și discutate printr-o lege a salarizării. Doamna Turcan ne-a asigurat că vom avea foarte curând această lege pentru a o discuta în Parlament”, a adăugat senatoarea PNL.

Pensiile speciale sunt constituționale, a decis CCR

CCR a decis, miercuri, că pensiile speciale sunt constituționale, ca urmare a sesizărilor depuse de Avocatul Poporului și Înalta Curte de Casație și Justiție, informează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Abrogarea pensiilor speciale este neconstituţională, potrivit hotărârii anunțate, miercuri, de judecătorii de la CCR. Astfel, Curtea Constituțională a admis cele două sesizări depuse în trecut atât de Avocatul Poporului, cât și de magistrații de la ÎCCJ.

Cele două instituții au contestat la CCR legea prin care au fost abrogate toate aceste pensii, excepție făcând pensiile celor din Armată și Ministerul de Interne.

ADVERTISEMENT