Life

Alternative Valea Prahovei. Locuri spectaculoase în care poți merge cu bani puțini

Top 3 alternative la Valea Prahovei. Destinații inedite unde turiștii se pot bucura de frumusețe fără cheltuieli prea mari.
21.06.2023 | 10:00
Alternative Valea Prahovei Locuri spectaculoase in care poti merge cu bani putini
Top 3 alternative la Valea Prahovei. Destinații inedite unde turiștii se pot bucura de frumusețe fără cheltuieli prea mari. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Alternative Valea Prahovei. Locuri spectaculoase în care poți merge cu bani puțini. FANATIK îți dezvăluie ce soluții există în afară de cunoscutele destinații turistice de la munte. Și nici nu este nevoie să cheltui prea mult.

Top 3 alternative la Valea Prahovei

Top 3 alternative la Valea Prahovei. Dacă te-ai plictisit de aceleași peisaje montane și vrei să faci o schimbare radicală vara aceasta, atunci este momentul să descoperi regiunile aflate în apropiere de București. Sunt o alegere înțeleaptă din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Țara noastră are numeroase locuri spectaculoase, cu zone care îți taie răsuflarea și mai ales, cu o istorie interesantă. Românii au mai multe alternative pentru a petrece finalul de săptămână sau chiar o vacanță de neuitat.

Printre soluțiile pe care le pot lua în calcul oamenii, în afară de Valea Prahovei, se numără și un oraș care a fost reședință domnească și capitală în perioada 1396 – 1714. Mai mult, orașul a deținut peste 3 secole statutul de cel mai important centru economic, politico-militar și cultural-artistic al regiunii.

ADVERTISEMENT

Târgoviște

Târgoviște, cetatea de scaun a Țării Românești, este una dintre alternativele pe care românii le au la Valea Prahovei. Orașul situat la o distanță de circa 80 de kilometri față de București oferă multe obiective de vizitat atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Concret, turiștii care ajung aici se pot bucura de o vizită la grădina zoologică sau de o plimbare prin parcul Chindiei, de unde pot admira Turnul Chindiei și Biserica Domnească. În plus, nu trebuie ratat nici Complexul monumental – muzeal Curtea Domnească.

ADVERTISEMENT

Turnul Chindiei reprezintă o construcție cilindrică din cărămidă, care este susținută de un trunchi de piramidă placat cu piatră fasonată. Are o înălțime de 27 de metri, interiorul fiind împărțit pe 3 etaje care sunt despărțite prin podele de lemn.

ADVERTISEMENT

Mănăstirea Stelea este un alt obiectiv turistic din Târgoviște care nu trebuie trecut cu vederea. Lăcașul de cult este un monument de referință pentru arta Țării Românești din secolul al XVII-lea. Complexul monahal este o oază de liniște binecuvântată.

Valea Doftanei

A doua opțiune pe care turiștii o pot alege vara aceasta ca o alternativă la Valea Prahovei este Valea Doftanei, un loc mai puțin cunoscut de oameni. Este destinația turistică perfectă pentru cei care vor să fie mai aproape de munte și de aerul curat și proaspăt.

Cei împătimiți de sport pot face mișcare, dar și drumeții sau picnicuri în natură. Situată la doar 2 ore de București comuna pare desprinsă dintr-o poveste, având păduri seculare, vârfuri muntoase înalte și un lac spectaculos.

Lacul Paltinu impresionează prin culoarea sa verde smarald, fiind unul dintre cele mai importante puncte turistice din județul Prahova. Are o lungime de 3 kilometri și se întinde pe o suprafață de 215 hectare. Scăldatul este interzis pentru că are o adâncime destul de mare.

De asemenea, dacă ajungeți în zonă nu trebuie să ratați Barajul Paltinu, cu o înălțime de 108 metri, de unde se poate admira întinderea de apă, dar și frumusețea naturii. Rezervația Glodeasa, aflată în apropierea localității Trăisteni, este ideală pentru a admira copacii impresionanți.

Mogoșoaia

Mogoșoaia reprezintă a treia alternativă la Valea Prahovei. Localitatea se află pe malul lacului cu același nume, la o distanță de 15 kilometri de centrul Capitalei. Turiștii pot vizita Palatul construit în stil brâncovenesc și terminat în anul 1702.

De asemenea, oamenii se pot plimba în voie prin curtea complexului, prin grădinile luxuriante, pe jos sau cu bicicleta. Terasele și restaurantele nu lipsesc, la fel și locurile de joacă pentru cei mici. Spațiile verzi sunt perfecte pentru picnic și relaxare în aer liber.

În aceeași notă, turiștii pot avea parte de diverse evenimente culturale pe care complexul le găzduiește. Printre acestea se numără spectacolele de muzică, de teatru și diverse expoziții tematice, de pictură sau de ceramică.