Life

Am aflat cât câștigă cunoscutul solist Adrian Daminescu ca director la Circul Metropolitan

Cântărețul de muzică ușoară Adrian Daminescu a fost numit la începutul acestui an în funcția de director al Circului Metropolitan, prilej cu care și-a declarat și veniturile.
18.08.2021 | 18:38
La 64 de ani, Adrian Daminescu a ajuns director la Circul Metropolitan
ADVERTISEMENT

Nume mare în industria muzicală autohtonă, Adrian Daminescu (64 de ani) și-a descoperit mai nou și latura managerială, după ce a fost numit în funcția de director al Circului Metropolitandin Capitală. Solistul a ocupat inițial funcția de manager interimar, după care a fost instalat cu puteri depline.

Tatăl artistului, Constantin Daminescu, a fost dirijor şi a fondat Teatrul Naţional de Operă şi Balet ”Oleg Danovski” din Constanţa, Teatrul de vară din Mamaia şi Filarmonica Marea Neagră, cu o componenţă de peste 50 de instrumentişti şi cu turnee în străinătate, iar mama lui, Aznif Elisabeta Daminescu, născută Ekmekgian – a fost soprană a scenei lirice din Timişoara.

ADVERTISEMENT

Actuala soție l-a salvat de la moarte pe Daminescu

În 2005, Daminescu a depășit o perioadă neagră, din cauza lipsei de interes manifestată de public pentru muzica lui. Cea care l-a salvat pe solist s-a dovedit soția Dana, așa cum chiar Adrian a recunoscut într-un interviu emoționant.

”Soţia mea m-a schimbat total, este o femeie cu principii foarte stricte. Umblam cu capul în nori, eram artist. Fără ea, acum aş fi fost lângă Mădălina Manole. Ea m-a învăţat tot, m-a învăţat să văd oamenii, să-i simt, să fiu cu picioarele pe pământ. Iubirea este echilibrul într-o familie, a povestit interpretul la Acasă TV.

ADVERTISEMENT

În noua postură oficială, Adrian Daminescu a trebuit să-și depună și prima declarație de avere. Din acest document aflăm că Daminescu deține circa 21.000 metri pătrați de teren în județul Ilfov, unde și-a ridicat și o casă cu o suprafață locuibilă de 468 de metri pătrați, în 2017.

Soția cunoscutului cântăreț este director general adjunct

La nivel salarial, Daminescu a trecut un total de 65418 lei primiți de la Circ, în timp ce soția Daniela încasează 52703 lei anual din postura de director general adjunct în cadrul Uniunii Naționale a Artiștilor din România.

ADVERTISEMENT

Din colaborări muzicale, Adrian Daminescu a câștigat în ultimul an trei contracte, de 19233 lei, de 8989 lei și de 19440 lei.

Interesant este și faptul că, înainte de căsnicia cu Dana, Daminescu a mai fost căsătorit o dată, cu Mihaela, cu care o are pe Ana, fata lor. Femeia a plecat cu Ana în 2001 peste Ocean, dar artistul se vede regulat acum cu fata lui, de care este foarte atașat.

ADVERTISEMENT

Drama lui Adrian Daminescu: ”Acest eșec a dus la o cădere psihică!”

La un moment dat, Mihaela a dezvăluit și modul în care a fost păcălit Adrian Daminescu în 1998 de Florin Călinescu sau de Adrian Sârbu, după ce cântărețul concepuse un proiect de punere în valoare a muzicii și a culturii românești.

”Ne-am întâlnit cu Florin Călinescu și cu Andrei Boncea, cărora le-am înmânat acest proiect, pe care ei l-au materializat, fără ca Adrian să primească vreun ban. De exemplu, decernarea premiilor Industriei Muzicale Românești, ce a avut loc la Sala Polivalentă, a fost ideea lui Adrian.

Din păcate, în naivitatea lui, Adrian nu a înregistrat conceptul la OSIM și nu a putut dovedi că îi aparține. La un Revelion, în 1999, ne-am întâlnit cu Adrian Sârbu și Janine. Atunci, Adrian i-a reproșat lui Sârbu că i-a fost furat proiectul, iar boss-ul PRO TV a tăcut rușinat. Acest eșec a dus la o cădere psihică, ceea ce a început să altereze relația noastră”, a comentat prima soție a lui Adrian Daminescu.

ADVERTISEMENT