Sport

Scandal uriaș după Petrolul – Sepsi 1-2! Acuzații grave de blat ale lui Emil Boc: „O pată neagră în istoria fotbalului!”

Primarul clujean Emil Boc a făcut acuzații grave de blat la meciul Petrolul - Sepsi 1-2, rezultat în urma căruia U Cluj a fost scoasă din play-off.
09.03.2024 | 01:21
Scandal urias dupa Petrolul  Sepsi 12 Acuzatii grave de blat ale lui Emil Boc O pata neagra in istoria fotbalului
Primarul clujean Emil Boc a făcut acuzații grave după meciul Petrolul - Sepsi 1-2. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Ultima etapă a sezonului regular din SuperLiga a fost de un dramatism rar întâlnit, suspansul privind numele ultimelor două echipe calificate în play-off menținându-se până în ultimele secunde. Au ieșit învingătoare până la urmă Farul și Sepsi, dar polemicile și acuzele grave au ieșit la iveală abia după terminarea partidelor.

Un gol marcat de Sepsi în prelungiri la Ploiești a scos-o pe U Cluj din play-off. Primarul Emil Boc face acuzații grave de blat

Deși era cotată cu cele mai mici șanse dintre cele 5 echipe aflate în bătălia pentru un loc în play-off, Sepsi a reușit să dea marea lovitură și să prindă un loc în primele 6 echipe ale SuperLigii, spre marea bucurie a patronului Lazlo Dioszegi. Dar cu cât noroc, pentru că golul izbăvitor înscris de Debeljuh a venit abia în minutul 90+2.

ADVERTISEMENT

Însă bucuria unora a însemnat tristețea altora. În cazul de față a lui U Cluj, care s-a văzut retrogradată în play-out când nimic nu mai putea fi făcut. Ce-i drept, trupa lui Neluțu Sabău și-a făcut-o singură, pentru că, spre deosebirea de Sepsi, nu depindea decât de ea. Cu o victorie la Voluntari și-ar fi asigurat prezența în play-off și nu ar mai fi căutat acum tot felul de scuze.

Sepsi a condus la Ploiești din minutul 14, prin golul marcat de Florin Ștefan, și la cum decurgeau lucrurile pe celalte stadioane, era în play-off împreună cu Farul. U Cluj, cea mai periculoasă contracandidată, care nu depindea decât de ea, nu reușea să își impună jocul la Voluntari, ba, mai mult, era dominată categoric uneori.

ADVERTISEMENT

Numai că, lovitură de teatru! În minutul 87 al meciului de la Ploiești, Petrolul o egala pe Sepsi prin Berisha și situația se schimba radical: U Cluj trecea din nou pe locul 6, fără a face un joc strălucit în Ilfov. Însă nu și-a putut menține poziția, deoarece în prelungiri Sepsi marca din nou contra Petrolului și cu cele trei puncte obținute reușea să le ia din nou fața „șepcilor roșii”. De data asta definitiv…

Și acum începe scandalul. Pentru că Emil Boc, primarul Clujului și cunoscut susținător al Universității, a lansat un atac violent la adresa celor două echipe, pe care le acuză că au făcut pur și simplu blat. Și a încercat să-și argumenteze afirmațiile postând pe pagina sa de Facebook faza golului 2 marcat de Sepsi, din care ar reieși, după spusele sale, că gazdele s-ar fi dat pur și simplu la o parte.

ADVERTISEMENT

„Petrolul – rușinea fotbalului românesc! Cum să nu îți aperi corect șansele? 

Cum să faci un simulacru de apărare la golul doi primit în meciul cu Sepsi? Oricine se uită la această fază poate observa cum invitați și lăsați adversarul să vă dea gol! 

Vă rog să vă uitați la jucătorul Țicu de la Petrolul care invită pe Sepsi să atace! Vă rog să va uitați la jucătorul Papp (în careu) de la Petrolul cum intră cu ambele picioare, ca să fie penalty, și era penalty dacă nu era gol! 

ADVERTISEMENT

Cum vă permiteți să distrugeți încrederea în sport, fair-play și corectitudine? Vă bateti joc de un sport atât de minunat și veți rămâne o pată neagră în istoria fotbalului românesc! 

Resetați corectitudinea în fotbalul românesc pentru că ne scufundam în promiscuitate!”, este mesajul virulent al lui Emil Boc pe pagina personală de Facebook.

Posibilul aranjament de la Petrolul – Sepsi 1-2, „anticipat” de Dumitru Dragomir la Fanatik SuperLiga

Coincidență sau nu, cu doar câteva ore înainte de începerea meciului Petrolul – Sepsi, Dumitru Dragomir a făcut o afirmație ciudată, sugerând că am putea asista la lucruri necurate în meciul de la PLoiești.

„Părerea mea este că Petrolul va pierde acasă, iar Sepsi are conducători buni. Petrolului îi este foame rău de tot, înțelegeți ce vreți că sunteți majori. Poate să câștige Sepsi pentru că Petrolul stă rău financiar și au probleme în general. Cele mai mari șanse de calificare le are Sepsi”, era profeția lui Mitică Dragomir la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT