Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Am intrat doar cu 2-0 la pauză, apoi… superficialitate, dezinteres! Cum să iei gol în secunda 15?” Sorin Cârțu, furibund cu jucătorii după Craiova – U 2-2

Sorin Cârțu, analiză dură după Universitatea Craiova - U Cluj 2-2. Legenda Științei dă de pământ cu „leii”, în frunte cu Ivaylo Petev.
11.02.2024 | 14:06
Am intrat doar cu 20 la pauza apoi superficialitate dezinteres Cum sa iei gol in secunda 15 Sorin Cartu furibund cu jucatorii dupa Craiova  U 22
Sorin Cârțu, un car de nervi după Universitatatea Cluj - Universitatea Craiova 2-2. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu, declarații tăioase la FANATIK SUPERLIGA după ce Universitatea Craiova a ratat în mod lamentabil victoria cu „șepcile roșii”. Legenda Craiovei Maxima nu a iertat pe nimeni.

Sorin Cârțu critică politica de transferuri de la U Craiova: „Alegerile sunt făcute greșit”

Sorin Cârțu nu a mai menajat pe nimeni după încă o evoluție dezamăgitoare a echipei lui Mihai Rotaru: „La ce posibilități are Craiova putea să își aducă fundași centrali mai buni, doar că alegerile sunt făcute greșit. A fost un meci în două părți și a fost mai evident ca oricând.

ADVERTISEMENT

O primă repriză care a fost la dispoziția noastră. Un 2-0 elocvent și concludent. Putea să fie chiar mai mult. Eu nu mi-aduc aminte de vreun șut la poartă al clujenilor în prima repriză. Au fost multe interceptări și o situație din-asta pe o dinamică foarte bună, recuperări, în jumătatea adversă, în treimea adversă, dar aicea este un minus. N-au știut cum să se joace fazele respective.

Asta arată că nu se lucrează pe o situație din-asta. Cum jucăm? Interceptăm balonul în poziția asta? Pentru că de fiecare dată s-au ales niște soluții total aiurea, cu lansarea jucătorului. Oricând ești la 25 de metri mai dai pasă în profunzime?”.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu îi face praf pe jucătorii Craiovei: „Atâta superficialitate, atâta dezinteres cât poate să intre în niște jucători”

Sorin Cârțu explică ce ar fi trebuit să pregătească Ivaylo Petev la antrenamente: „Acolo dacă vrei trebuie să joci pe niște combinații rapide, pe jucătorul avansat, care să-ți dubleze balonul, să-ți intre în combinație cu cei care vin să susțină, să faci un surplus de jucători acolo pe spațiile libere și apoi să exploatezi. 

S-a dat cu piciorul, ai intrat doar cu 2-0 la pauză și dacă dădeau mai multe nu se supăra nimeni. Și apoi nu știu ce a putut să se întâmple la pauza acestui joc. Domne, atâta superficialitate, atâta dezinteres, nu știu cât poate să intre în niște jucători”.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor e convins că lucrurile putea sta și mai rău: „Bă, să iei gol în secunda 15?! Deci 15 secunde au trecut și ai relansat partida. Vă rog să mă credeți, uitați-vă pe meci și pe live. Până în minutul 48 putea să fie 3-2. Dacă ăia aveau puțin mai multă șansă la șutul lui Gheorghe și încă o ratare a lui Popa, se făcea 3-2. 

Deci chiar erai de râsul râsului. Să ai 2-0 în minutul 45 și în minutul 48 să fie 3-2 pentru adversar. Pentru că este în echipa asta li se anulează niște percepții în momentul ăsta. Când au 2-0 preocuparea lor e pentru un fotbal economicos”.

ADVERTISEMENT

Explicații pentru căderea din repriza a doua: „E normal ca adversarii să exploateze”

Sorin Cârțu știe ce e în mintea jucătorilor și de ce se relaxează prematur: „Avem victoria aproape asigurată, hai să nu mai alergăm, jucăm ușor-ușor. Vedem noi dacă mai dăm ceva. Dacă nu, bine. Deși pe situația asta că dacă mai dăm ceva bine, dacă nu, rămâne rezultatul ăsta eu nu văd de ce să se gândească așa. 

Pentru că nu au o apărare care să spui că dă o siguranță deplină și acoperă de așa natură spațiile încât adversarul nu are ocazii și nu speră ca să dea gol. Când tu te prezinți cu o apărare de tipul ăsta, culoare pentru echipa adversă, sigur că e normal ca ei să exploateze. 

4 ani când am fost la Universitatea Craiova am spus-o. Sunt fotbaliști superficiali. Au și calitate unii dintre ei, dar foarte superficiali. Nu se exploatează la maximum. Este incredibil așa ceva”. 

Sorin Cârțu îi dezintegrează pe jucătorii Universității Craiova după semieșecul cu U Cluj

ADVERTISEMENT
Tags: