News

Ambarcațiune a Poliției de Frontieră, scufundată pe brațul Chilia de o barjă din Ucraina. Polițist rănit

Incident raportat pe Dunăre, în zona Chilia, acolo unde o ambarcațiune a Poliției de Frontieră a fost scufundată de o barjă din Ucraina.
14.06.2023 | 14:01
Ambarcatiune a Politiei de Frontiera scufundata pe bratul Chilia de o barja din Ucraina Politist ranit
O ambarcațiune a Poliției de Frontieră a fost scufundată de o barjă din Ucraina. Sursa foto: dobrogealive.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O ambarcațiune a Poliției de Frontieră a fost răsturnată de o barjă provenită din Ucraina. Incidentul a avut loc pe brațul Chilia al Dunării. Presa locală notează că barja făcea parte dintr-un convoi care a acroșat un ponton și mai multe ambarcațiuni ale MAI.

O ambarcațiune a Poliției de Frontieră a fost scufundată de o barjă din Ucraina. Daune materiale majore și un polițist rănit

Potrivit DobrogeaLive.ro, acest grav incident naval s-a produs marți, 13 iunie, în jurul orei 12, la kilometrul fluvial 45. Aici, o barjă ucrainiană împinsă de un împingător sub pavilion Portugalia a fost scăpată de sub control.

ADVERTISEMENT

Din cauza acestui fapt, ea a lovit atât pontonul de pasageri, cât și pe cel al Poliției de Frontieră din Chilia Veche. În zonă era acostată, printre altele, și o ambarcațiune militară. Aceasta a fost băgată efectiv sub ponton, scrie sursa citată.

Dat fiind acest incident, s-a decis ca navele de pasageri ale Navrom să nu mai acosteze la Chilia Veche până la finalizarea unei expertize cu privire la starea pontonului.

ADVERTISEMENT

După această coliziune, un polițit de frontieră a fost rănit și a ajuns la spitalul din Tulcea. Cu excepția acestuia, nu au fost alte victime omenești. Cazul este cercetat de către Căpitănia Tulcea.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au confirmat acest incident pentru presa locală: ”Un convoi format dintr-un împingător și o barjă a avariat un ponton al poliției de Frontieră Române și un ponton al unei societăți comerciale.

ADVERTISEMENT

Un polițist de frontieră care se afla la bordul pontonului a suferit leziuni minore și a fost transferat la Spitalul Județean Tulcea. Cercetările sunt continuate de Căpitănia Tulcea. Ambarcațiunea a ajuns sub ponton și s-a răsturnat”, spune Garda de Coastă.

Incident similar produs pe brațul Chilia și în 2022

Cu aproape un an în urmă, în iulie 2022, un incident naval aproape similar a avut loc pe brațul Chilia. Atunci, o navă ucraineană a lovit pontonul poliției de frontieră, dar și al unei pensiuni din zonă.

ADVERTISEMENT

”Confirmăm faptul că o navă comercială care tranzita canalul Chilia spre o destinație în portul ucrainean, printr-o manevră efectuată greșit a lovit pontonul poliției de frontieră de la Chilia.

Deci, e vorba de pontonul poliției de frontieră, două ambarcațiuni ale poliției de fontieră, și alte două mici ambarcațiuni private din vecinătate. Avariile sunt minore, nu s-a impus intervenția pentru salvare de vieți omenești, ori acordarea de prim-ajutor, iar nava a fost remorcată ulterior pe malul ucrainean”, explica, la acea vreme, Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

ADVERTISEMENT