News

Incident în portul ucrainean Reni. O barjă românească a fost în pericol să se scufunde după ce a fost lovită de un alt vas

O barjă românească ce transporta sulfat de amoniu a fost lovită de o altă navă care transporta animale vii. Vasul românesc, în pericol de scufundare
14.04.2023 | 22:59
Incident in portul ucrainean Reni O barja romaneasca a fost in pericol sa se scufunde dupa ce a fost lovita de un alt vas
Nava fost în pericol de a se scufunda Sursa foto:: Replica Online
ADVERTISEMENT

Incidentul naval s-a produs, vineri, în zona Portului Reni din Ucraina. O barjă românească transportând sulfat de amoniu a fost lovită de alta, sub pavilion Comoros, ce transporta animale vii.

O barjă românească a fost în pericol să se scufunde după ce a fost lovită de un alt vas

În urma impactului nava din România a fost grav avariată și exista riscul de a se scufunda. Aceasta a fost împinsă în malul drept pentru evitarea scufundării şi se fac eforturi pentru salvarea navei fluviale.

ADVERTISEMENT

Reni este un port ucrainean la Dunăre, aflat în apropiere de Galați. Autoritatea Navală Română a transmis că reprezentanți ai Căpităniei Portului Galaţi s-au deplasat în zona incidentului.

“Un accident de navigaţie a avut loc astăzi la ora 15.45 în zona portului Reni. O navă sub pavilion Comoros ce transportă animale vii a intrat în coliziune cu o navă cu pavilion român ce transportă sulfat de amoniu.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului nava fluvială cu pavilion român a suferit o gaură de apă şi a fost adus un împingător în asistenţă pentru a o împinge în malul drept şi pentru a se evita astfel scufundarea acesteia.

Nava maritimă nu a suferit daune şi este ancorată în rada portului Reni la malul stâng. Reprezentanţi ai Căpităniei Portului Galaţi s-au deplasat la faţa locului”, a precizat Autoritatea Navală Română. Sursa citată a menţionat că se fac eforturi pentru salvarea navei fluviale.

ADVERTISEMENT

Un alt incident în portul Reni

O barjă românească încărcată cu 860 de tone de grâu s-a scufundat, în luna februarie, în Portul Reni din Ucraina. Potrivit armatorului, în timpul operațiunilor de încărcare, a început să intre apă pe la sala de mașini.

Cei cinci marinari români s-au salvat, dar nu au mai putut face nimic pentru că barja să nu se scufunde. Ambarcațiunea aparținea unei companii românești cu sediul în Constanța.

ADVERTISEMENT
Tags: