News

Ambulanță din Galați, lovită în plin de un șofer beat. Mașina de salvare, aruncată într-o stație de tramvai. Video

Un șofer beat a provocat un accident grav în Galați. Acesta a intrat în plin într-o ambulanță aflată în misiune și a proiectat-o într-o stație de tramvai.
13.01.2023 | 14:30
Ambulanta din Galati lovita in plin de un sofer beat Masina de salvare aruncata intro statie de tramvai Video
Accident grav produs de un șofer beat. A intrat în plin într-o ambulanță aflată în misiune. Sursa foto: capturi YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Inconștiența unui șofer băut din municipiul Galați se putea solda cu o tragedie. Bărbatul s-a urcat la volan, deși consumase alcool, și a intrat în coliziune cu o Ambulanță.

Accident grav produs de un șofer beat. A intrat în plin într-o ambulanță aflată în misiune

Accidentul s-a produs într-o intersecţie din orașul de la malul Dunării, în noaptea de joi spre vineri. În online au apărut imagini video cu momentul impactului.

ADVERTISEMENT

În filmare se vede cum şoferul autoturismului intră în intersecţie fără să se asigure şi loveşte în plin ambulanţa. De notat faptul că aceasta avea semnalele acustice şi luminoase pornite.

Mașina de salvare transporta către spital o pacientă. În urma coliziunii, vehiculul de intervenție a fost proiectat în refugiul staţiei de tramvai amplasat în imediata apropiere.

ADVERTISEMENT

Ambele autovehicule implicate în accident au fost avariate. Din fericire, nu a fost rănită nicio persoană.

”Poliţiştii rutieri au stabilit faptul că un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Anghel Saligny, la intersecţia cu bulevardul Siderurgiştilor a intrat în impact cu o autospecială de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, aflată în misiune cu semnalele acustice şi luminoase aflate în funcţiune, care era condusă de un bărbat de 49 de ani, din municipiul Galaţi”, anunță IPJ Galați.

ADVERTISEMENT

Ce alcoolemie avea șoferul vinovat de accident

Polițiștii de la Rutieră aveau să constate că șoferul vinovat de accident consumase cantități importante de alcool înainte de a se urca la volan.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest. A rezultat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul celuilalt conducător auto, de pe mașina Ambulanței, rezultatul a fost 0.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 52 de ani de pe mașină, cu valoarea pozitivă la consumul de alcool, a fost dus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea exactă a alcoolemiei.

Șoferul băut s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

ADVERTISEMENT