News

Ambulanță privată cuprinsă de flăcări, în Botoșani. Alte trei mașini au fost afectate

Un incendiu violent a izbucnit în municipiul Botoșani. O ambulanță privată s-a făcut scrum, iar trei mașini au fost afectate.
07.02.2024 | 12:36
Ambulanta privata cuprinsa de flacari in Botosani Alte trei masini au fost afectate
O ambulanță privată a luat foc, iar alte trei mașini au fost arse parțial. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un incenidu izbucnit în municipiul Botoşani a distrus complet o ambulanță privată. Alte trei maşini aflate în apropiere au fost afectate. Pompierii au intervenit în forță pentru a opri flăcările să se extindă.

Panică în Botoșani: ambulanță privată arsă complet

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani au anunțat că un incendiu a izbucnit pe strada Gheorghe Hasnas din municipiul Botoșani, provocând pagube semnificative.

ADVERTISEMENT

Incidentul a fost semnalat de proprietarul unei case din zonă, care a observat flăcările și a sunat imediat după ajutor. Alarmele au fost declanșate la scurt timp înainte de ora 03:00 dimineața.

„O ambulanţă privată a ars, iar alte trei autoturisme au fost afectate, parţial. Acestea erau parcate în faţa unei curţi, iar flăcările au FOST observate de proprietarul casei, care a sunat după ajutor. Alarma a fost dată puţin înainte de ora 03:00”, au transmis reprezentanţii ISU Botoşani.

ADVERTISEMENT

Operațiune dificilă pentru pompieri

La fața locului s-au deplasat rapid pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, echipați cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că ambulanța implicată în incendiu era complet cuprinsă de flăcări, iar celelalte trei autoturisme parcate în apropiere erau afectate parțial.

Operațiunea de stingere a fost complexă și intensă, dar pompierii au reușit să controleze și să stopeze răspândirea flăcărilor. Cu toate acestea, vehiculul medical a fost distrus în totalitate, iar celelalte mașini au suferit daune semnificative.

ADVERTISEMENT

Care a fost cauza incendiului

Potrivit primelor investigații, cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric. Autoritățile continuă să cerceteze în profunzime circumstanțele exacte ale incidentului și se vor lua măsuri pentru prevenirea unor situații similare.

Potrivit Gazeta de Botoșani, luna trecută, pe raza județului Botoșani s-au produs 55 de incendii, cu peste 60% mai mult decât aceeași perioadă a anului 2023.

ADVERTISEMENT

Majoritatea au fost provocate de neîngrijirea corespunzătoare a coșurilor de fum, iar altele s-au produs din cauza utilizării nepotrivite a aparatelor, echipamentelor electrice sau sisteme de încălzire care au avut defecțiuni.

ADVERTISEMENT
Tags: