News

Două persoane au murit și mai multe au fost evacuate, după un incendiu puternic într-un bloc din Suceava

Un incendiu puternic produs luni dimineața într-un bloc din Suceava s-a soldat cu moartea a două persoane și evacuarea a altor cinci.
05.02.2024 | 08:51
Doua persoane au murit si mai multe au fost evacuate dupa un incendiu puternic intrun bloc din Suceava
Un nou incendiu cu final tragic în România: doi soți au murit în Suceava. Sursa foto: Radio AS Suceava / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a avut loc luni, la primele ore ale dimineții, într-un bloc din Suceava. Din păcate, evenimentul s-a soldat cu victime. Doi soți au fost găsiți de pompieri decedați în apartament.

Un nou incendiu cu final tragic în România: doi soți au murit în Suceava, după ce apartamentul le-a luat foc

Din datele oferite de presa locală aflăm că flăcările au izbucnit, în această dimineață, în jurul orei 7.00, într-un apartament din municipiul Suceava, situat pe strada Alexandru cel Bun.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, ISU Suceava a deplasat la fața locului echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere, o autoscară mecanică, o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD. Forțele de intervenție au lichidat rapid incendiu, însă nu au mai putut face nimic pentru un cuplu, notează Radio AS Suceava.

”Din nefericire, în interiorul apartamentului, au fost găsite două persoane inconştiente, un bărbat şi o femeie în vârstă de aproximativ 80 de ani. Pentru ambele persoane, medicul de pe ambulanţa SMURD TIM a declarat decesul”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

ADVERTISEMENT

În interiorul apartamentului unde au izbucnit flăcările, pompierii au găsite două persoane inconștiente. E vorba de doi soți: un bărbat și o femeie în vârstă de aproximativ 80 de ani. Din păcate, pentru ambele persoane, medicul de pe ambulanța SMURD a declarat decesul.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a mai spus că cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric. Acesta ar fi fost generat de o lampă de iluminat lăsată în funcțiune.

ADVERTISEMENT

Din cauza fumului extrem de dens, alte cinci persoane au fost evacuate de către pompierii militari. Înainte de sosirea echipajelor de la ISU, 16 oameni au ales să se autoevacueze.

Incendiu puternic și la un restaurant din Pitești

Duminică seara, un puternic incendiu a izbucnit și la un cunoscut restaurant din Pitești. Mai multe echipaje de pompieri au ajuns la fața locului pentru a interveni. Polițiștii au blocat ciculația în zonă.

ADVERTISEMENT

Incendiul a afectat acoperișul și terasa clădirii, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. În urma incidentului au fost afectate și bunurile din interiorul terasei. Circa 50 de persoane, dintre care 8 angajați, s-au evacuat din clădire. Din datele ISU Argeș, cauza probabilă de izbucnire a incendiului este de natură electrică, ”de la efectul termic al curentului electric produs la nivelul unui conductor de electricitate”.

ADVERTISEMENT