News

Amendă colosală pentru un bărbat care a abandonat un pui de pisică. L-a agățat de oglinda unei salvări veterinare

Amendă uriașă primită de un bărbat din Galați care a decis că ar fi o idee bună să abandoneze un pui de pisică într-o pungă pe stradă.
22.08.2023 | 15:26
Amenda colosala pentru un barbat care a abandonat un pui de pisica La agatat de oglinda unei salvari veterinare
Amendă colosală pentru un bărbat care a abandonat un pui de pisică. L-a agățat de oglinda unui salvări veterinare. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Bărbatul a pus pisica într-o pungă, pe care a lăsat-o agățată de oglinda retrovizoare a unei ambulanțe veterinare. Doar că, gestul său iresponsabil a fost amendat cu 3.000 de lei la circa trei săptămâni, atât timp cât a durat până când polițiștii l-au identificat și amendat pe individ.

Amendă colosală pentru un bărbat care a abandonat un pui de pisică

”La data de 7 august, o persoană necunoscută a abandonat un pisoi în vârstă de aproximativ trei săptămâni într-o pungă de plastic atârnată de oglinda unei ambulanţe veterinare, parcată în faţa unui cabinet veterinar din municipiul Galaţi”, a transmis IPJ Galați.

ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 74 de ani a fost identificat după trei săptămâni și acum va fi obligat să scoată din buzunar 3.000 de lei. Poliția Animalelor a transmis că animăluțul a fost acum luat în grija unui cabinet veterinar și este hrănit o dată la trei ore de către personalul de specialitate, conform Libertatea.

”Întrucât existenţa animalului depindea de îngrijirea deţinătorului, fiind lăsat fără hrană, a mieunat („plâns”) aproximativ patru ore, până ce a fost găsit şi preluat de către o angajată a cabinetului, la finalul programului de lucru. În prezent, pisoiul este hrănit o dată la trei ore şi îngrijit de personalul cabinetului veterinar în eventualitatea unei viitoare adopţii”, au transmis reprezentanții Poliției Animalelor.

ADVERTISEMENT

Potrivit legii 205/2004 privind protecția animalelor, bărbatul a primit o amendă de 3.000 de lei. Românii trebuie să știe că această lege prevede ca e ”infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă următoarele: uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept; practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;

organizarea de lupte între animale sau cu animale; folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea; rănirea sau schingiuirea animalelor; intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi tăierea cozii, decuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale ori scoaterea ghearelor”.

ADVERTISEMENT

Între timp, o femeie în vârstă de 48 de ani a primit o amendă de 12.000 de lei după ce și-a abandonat pisica rănită în Caraș-Severin. Animalul a fost pus într-o pungă și abandonat pe stradă, iar pe fir au intrat reprezentanții Protecției Animalelor IPJ Caraș-Severin. Legea prevede ca amenda maximă pentru abandonul de animale să fie 12.000 de lei, dar chiar și închisoare.

Tot 12.000 de lei amendă a primit și o femeie din Istrău, Satu Mare, după ce și-a abandonat câinele bolnav într-un șanț. ”Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare-Biroul pentru Protecţia Animalelor, au fost sesizaţi despre faptul că un animal ar fi fost găsit abandonat, într-un şanţ aflat între localităţile Istrău şi Crişeni.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă. Astfel, aceştia au identificat un animal din specia canină, care se afla într-o stare gravă de sănătate. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că animalul este microcipat şi au reuşit identificarea proprietarului, fiind vorba despre o femeie din localitatea Istrău, care şi-ar fi recunoscut fapta”, au transmis autoritățile în acest caz.

ADVERTISEMENT