Fotbal international

Amendă uriașă pentru o vedetă de la AC Milan. Câți bani trebuie să plătească urgent

23.12.2020 | 11:17
Amenda uriasa pentru o vedeta de la AC Milan Cati bani trebuie sa plateasca urgent
ADVERTISEMENT

Rafael Leao (21 de ani) e bun de plată după ce a marcat cel mai rapid gol din istoria campionatelor puternice din Europa. Portughezul a deblocat tabela după doar 6,76 secunde în victoria cu Sassuolo, scor 2-1.

Pentru Leao, golul înscris în poarta echipei la care joacă și Vlad Chiricheș a fost al treilea din acest sezon de Serie A.

ADVERTISEMENT

AC Milan, liderul din Italia, e în fața unui nou meci în tare. În această seară, de la ora 21:45, „diavolul milanez” primește vizita lui Lazio, ocupanta locului 8.

Marcatorul celui mai rapid gol din lume e bun de plată. Amendă de 16,5 milioane de euro lui Rafael Leao

Bucuria golului înscris de tânărul portughez a fost pusă în umbră de decizia pe care Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care îl consideră pe fotbalist vinovat în dosarul în care Sporting Lisabona l-a acuzat de ruperea unilaterală a contractului.

ADVERTISEMENT

Conform acestei decizii, Rafel Leao trebuie să plătească 16,5 milioane de euro pentru plecarea sa la Lille, din 2018. „Ştim că Rafael Leao a fost citat la adresele din Franţa şi Italia şi că nu s-a opus deciziei şi executării”, a anunţat directorul de comunicare de la Sporting, Miguel Braga.

Leao a fost juniorul lui Sporting Lisabona de la vârsta de 13 ani. În urmă cu doi ani, portughezul a plecat în Ligue 1, fără ca Lille să achite vreo sumă de transfer. Următorul pas a fost transferul la Milan, în august 2019, atunci când italienii au achitat 23 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În perioada petrecută la Lisabona, Rafael Leao nu a jucat decât în cinci partide pentru echipa de seniori a lui Sporting. Portughezul și-a trecut în CV cinci meciuri, două goluri și o pasă decisivă în tricoul alb-verde.

Leao a impresionat mai tare la Lille, echipă pentru care a evoluat în 26 de partide și pentru care a marcat opt goluri și a oferit două assist-uri.

ADVERTISEMENT

Cele mai rapide cinci goluri din top 5 campionate ale Europei

Printre cele cinci cele mai rapide goluri marcate din istoria campionatelor de top din Europa, două au fost marcate în meciuri în care lovitura de start a avut-o echipa adversă.  Shabe Long și Seydou Keita au fost cei care au profitat de erorile adversarilor.

  • 1. Rafael Leao, Serie A, 6,7 secunde, Sassuolo-Milan, Serie A, 2020
  • 2. Joseba Llorente, 7,3 secunde, Real Valladolid – Espanyol, La Liga, 2008
  • 3. Seydou Keita, 7,6, secunde, Almeria-Valencia, LaLiga, 2014
  • 4. Shabe Long, 7,7 secunde, Watford – Southampton, Premier League, 2019
  • 5. Michel Rio, 7,9 secunde, Caen – Cannes, Ligue 1, 1992
ADVERTISEMENT