News

Amendă uriașă pentru un bărbat din Cluj care a abandonat trei pui de câine pe stradă. A fost filmat fără să știe

Un bărbat din Cluj a fost amendat pentru că a abandonat trei pui de câine pe o stradă din comuna Aghireș, fără să știe că este filmat de camerele de supraveghere.
05.02.2024 | 20:10
Amenda uriasa pentru un barbat din Cluj care a abandonat trei pui de caine pe strada A fost filmat fara sa stie
Amendă uriașă pentru un bărbat din Cluj care a abandonat trei pui de câine pe stradă. A fost filmat fără să știe
ADVERTISEMENT

Individul s-a ales cu o amendă uriașă de 4.000 de lei pentru gestul său, conform legislației în vigoare. Astfel de cazuri sunt sancționate foarte dur de lege, în condițiile în care foarte mulți oameni iresponsabili aleg să abandoneze pui de câine sau pisică pe străzi, practic plasând problema în grija altor cetățeni sau a autorităților.

Amendă uriașă pentru un bărbat din Cluj care a abandonat trei pui de câine pe stradă

”Cu privire la imaginile apărute în spaţiul public din data de 3 februarie a.c. referitoare la abandonarea unor patrupezi în localitatea Băgara, comuna Aghireş, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au efectuat demersurile necesare pentru identificarea persoanei vinovate.

ADVERTISEMENT

Astfel, s-a stabilit că este vorba despre un bărbat, de 57 de ani, din Cluj-Napoca. Acesta a fost sancţionat contravenţional în temeiul Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, cu amendă în valoare de 4.000 de lei, pentru abandonul a 3 exemplare canine”, a transmis Poliţia judeţeană Cluj.

Clujeanul a fost filmat, conform Observatornews.ro, cum pe 2 februarie și-a oprit autoturismul, a coborât de la volan și și-a pus mănuși. Ulterior, a scos din portbagaj trei pui de câine pe care i-a lăsat pe stradă. Imaginile au ajuns pe rețelele de socializare și au ajuns virale cu ajutorul unei asociații pentru protecția animalelor.

ADVERTISEMENT

Momentan nu se știe ce s-a întâmplat cu animalele, pentru că în momentul în care la fața locului au ajuns salvatorii, puii de câine au fost de negăsit. Astfel de cazuri sunt dese în România, iar abandonul de pui de animale se pedepsește indiferent că vorbim despre pisici sau câini, cum s-a întâmplat și la Suceava în august 2023.

Abandonul de animale se sancționează foarte dur în România

Aici, camerele de supraveghere au surprins un individ care coboară dintr-o mașină cu un sac în care se aflau doi pui de pisică. Cel care a auzit puii de pisică cum plâng a fost un trecător, care i-a eliberat. În cele din urmă bărbatul care a abandonat pisicile a fost identificat și amendat cu 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Pisicile au ajuns în cele din urmă în siguranță într-un adăpost de animale. O amendă similară primise și un bărbat din Botoșani, care a decis să abandoneze un cățel pe străzile orașului. În acest caz Poliția Animalelor a aplicat o amendă în valoare de 5.000 de lei. În aceeași perioadă, dar în Timișoara, doi indivizi din Banat au primit la rândul lor o amendă uriașă, de 12.000 de lei, pentru că au abandonat o cățelușă cu trei pui în fața unui cabinet veterinar din localitate.

”La data de 1 septembrie 2023, în jurul orei 10:20, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Caraș Severin au fost sesizati cu privire la faptul că o cățelușă împreună cu trei pui au fost abandonați în fața unui cabinet veterinar din Reșița. În urma verificărilor efectuate, a fost identificată persoana care i-a abandonat.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un bărbat, de 66 de ani, din Timișoara, care locuiește fără forme legale în Caraș-Severin. Acesta a fost sancționat contraventional cu amendă în valoare de 12.000 de lei. Câinii au fost preluați de serviciul de gestionare al câinilor fără stăpân din Reșița și introduși în adăpostul public”, au transmis reprezentanții IPJ.

ADVERTISEMENT