Life

Amenda usturătoare pe care o riscă toți românii care stau la bloc. Puțini știu că nu au voie să facă așa ceva pe balcon și nici în fața clădirii

Ce amendă usturătoare riscă, în această perioadă, românii care stau la bloc. Gestul aparent banal care îi poate face buni de plată.
17.03.2024 | 19:17
Amenda usturatoare pe care o risca toti romanii care stau la bloc Putini stiu ca nu au voie sa faca asa ceva pe balcon si nici in fata cladirii
Românii de la bloc care riscă amenzi usturătoare în această perioadă. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Românii care stau la bloc trebuie să știe că au de respectat anumite reguli. Pentru ca această conviețuire cu vecinii din imobil să fie una armonioasă, toate regulile au caracter de obligativitate. Cine nu le respectă, riscă să primească amenzi usturătoare.

Gestul aparent banal care îți poate aduce amenzi de mii de lei

Românii care stau la bloc trebuie să știe că, în acest sezon, sunt mai predispuși ca niciodată amenzilor. De dragul primăverii și al sezonului grătarelor, mulți dintre ei ignoră una dintre cele mai importante reguli.

ADVERTISEMENT

Poate că nu mulți dintre cei care dețin o proprietate sau stau în chirie știu că nu au voie să facă grătar pe balcon. Deși tentația este mare, mai ales acum, de 1 Mai, nerespectarea acestei reguli atrage amenzi usturătoare.

Pentru data de 1 Mai, toți românii se pregătesc să facă un grătar pe care să sfârâie cea mai delicioasă carne. Din păcate, nu toți au posibilitatea de a merge la iarbă verde, așa că unii sunt tentați să improvizeze.

ADVERTISEMENT

Ca în fiecare an, autoritățile trag un semnal de alarmă. Grătarele nu pot fi aprinse oriunde, cu atât mai puțin în balcoane. Românii pot întinde grătarele doar în spațiile speciale amenajate.

Ce amenzi riscă românii care fac grătar pe balcon

Cine alege să ignore regulile și face grătar pe balcon, riscă amenzi usturătoare. Este mai mult decât evident că atmosfera și fumul emanat de focul de pe grătar va fi deranjant pentru vecini. În această situație, aceștia au tot dreptul să sune la poliție.

ADVERTISEMENT

Dincolo de faptul că este deranjant, aprindere grătarului pe balcon poate fi și periculoasă. Un moment de neatenție este suficient pentru ca totul să se transforme într-o tragedie cu victime colaterale.

În cazul în care este chemată poliția, situația se complică. Cel care a aprins grătarul pe balconul blocului va primi o amendă destul de mare pe care va fi nevoit să o plătească. O astfel de petrecere cu grătar pe balcon poate costa 5.000 de lei. Aceeași regulă se aplică și celor care fac grătar în fața blocului.

ADVERTISEMENT

Nici cei care merg în locurile special amenajate nu scapă de reguli. Cei care fac grătare în astfel de spații, trebuie să supravegheze mereu flacăra pentru a nu se produce incendii de vegetație.

De asemenea, este foarte important să nu hrănească diversele animale care și-ar putea face apariția datorită mirosului de carne. Unele dintre ele s-ar putea să fie agresive și periculoase.

La fel de esențială este și curățenia de după grătar. De cele mai multe ori, românii tind să lase în urma lor munți de gunoaie. Autoritățile îi îndeamnă pe toți să strângă resturile lăsate în urmă dacă vor să stea departe de amenzi.

ADVERTISEMENT