News

Amendat cu 200 de milioane pentru că nu avea declarație pe proprie răspundere: „Un capitol urât din viața mea”

12.11.2020 | 12:07
Amendat cu 200 de milioane pentru ca nu avea declaratie pe proprie raspundere Un capitol urat din viata mea
ADVERTISEMENT

FANATIK ți-a prezentat în urmă cu doar câteva luni cazul tânărului amendat cu 200 de milioane pentru că nu avea declarație pe proprie răspundere! Se întâmpla în starea de urgență când George Răcman a primit o sancțiune record. Surprins pe stradă, în drum spre cumpărături, de o patrulă a Poliției, acesta a fost amendat zdravăn. 

Impresionată de povestea tânărului, Natalia Dumitrescu, o avocată din Baroul București a acceptat să-l reprezinte benevol pe acesta în instanță. Crescut încă de la naștere în centre de plasament, acolo unde a stat până la vârsta de 26 de ani, tânărul a povestit printre lacrimi că nu are posibilitatea de a achita o asemenea sumă.

ADVERTISEMENT

„Mi-am dorit să-l ajut, am considerat că e o mare nedreptate ceea ce s-a întâmplat, în sensul că este o valoare excesivă a amenzii. Orice sancțiune trebuie să fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei, iar în acest caz, consider că amenda de 20.000 lei nu a fost proporțională cu fapta săvârșită!”, spunea avocata.

Ce a făcut tânărul amendat cu 200 de milioane pentru că nu avea declarație pe proprie răspundere!

De altfel, tânărul și-a recunoscut încă de atunci greșeala. Mai mult de atât, prietenii i-au sărit în ajutor și au spus despre el că este un exemplu de modestie, curaj și răbdare. După ce a așteptat ani de zile să-i fie aprobat dosarul pentru o casă ANL, George Răcman și-a luat viața în propriile mâini.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

„Am lucrat zi de zi, preț de 4 ani. În două locuri. N-am știut ce e ăla liber. Așa am reușit să strâng un ban. I-am dat pe toți pentru avans la Prima Casă, pentru notar și am reușit să-mi cumpăr strictul necesar în căsuța mea”, a mai spus tânărul.

Reprezentat de avocată, acesta a beneficiat de faptul că Parlamentul a adoptat propunerea legislativă care prevedea anularea amenzilor date pe durată stării de urgență și returnarea banilor în cazul celor care le-au plătit. Și Curtea Constituțională a fost de acord cu acest amendament.

ADVERTISEMENT

Între timp, mai multe instanțe de judecată din țară au început să emită deja decizii motivate în procesele în care persoanele amendate de polițiști și jandarmi au contestat sancțiunile primite pe perioada stării de urgență.

Ce se întâmplă cu amenzile primite în starea de urgență

Mai mult de atât, judecătorii nu au ezitat și au semnat dispoziții de restituire a sumelor plătite ca amenzi de cei sancționați. Și cazul lui George Răcman este oficial închis. „S-a terminat procesul meu. Am fost achitat. Pârâtul, adică Secția 15 Poliție, nu a făcut recurs, așadar, e gata. 

ADVERTISEMENT
Sursa foto – fanatik.ro

Mă bucur că am încheiat un capitol urat din viața mea și acum trăiesc normal ca înainte, fără stres, fără gândul că din ce trebuie să plătesc acea amendă fabuloasă”, a zis George Răcman.

Tânărul spune acum că și-a învățat lecția. „Acum sunt foarte atent să nu mai ajung în situația de a primi din nou amendă. Zilnic am declarația cu mine și bineînțeles nelipsita masca pusă pe față, mască pe care o țin aproximativ 15 ore”, a mai adăugat acesta.

 

 

 

ADVERTISEMENT