News

Amenințări înfiorătoare făcute de un preot grec: “Împușcaţi atât câinii fără stăpân, cât și iubitorii de animale”

Un preot din Creta a fost arestat după ce a postat pe reţelele de socializare un comentariu în care îndemna la uciderea oamenilor care au grijă de maidanezi.
14.03.2024 | 13:42
Amenintari infioratoare facute de un preot grec Impuscati atat cainii fara stapan cat si iubitorii de animale
Preotul a fost arestat pentru instigare la violenţă Foto: Prototherma
ADVERTISEMENT

Poliţia greacă a arestat miercuri un preot în vârstă de 50 de ani din localitatea Heraklion, din insula Creta, acesta fiind acuzat că a incitat la uciderea persoanelor care iubesc animalele.

Preotul este revoltat că maidanezii ucid mieii

Într-o postare online, referitor la o știre despre uciderea mieilor de către câinii fără stăpân într-un sat din municipiul Gortyna, preotul a scris că atât câinii fără stăpân, cât și iubitorii de animale ar trebui să fie împușcați.

ADVERTISEMENT

Comentariul preotului a atras atenția iubitorilor de animale care au depus plângere penală împotriva lui.

Imediat după ce au fost sesizate, autoritățile l-au localizat și arestat pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la comiterea infracțiunilor de violență.

ADVERTISEMENT

Ulterior, după ce Arhiepiscopia Cretei a fost informată despre situaţie, preotul a fost eliberat din arest.

La rândul său, după ce chestiunea a luat amploare naţională, parohul în vârstă de 50 de ani și-a cerut scuze și a declarat că nu este o persoană violentă și nu a fost în intenţia sa de a provoca tulburări publice.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, marea majoritate a comentariilor sunt în apărarea preotului. “În 2024 ești arestat pentru ceva ce ai scris pe rețelele de socializare… Dacă ar fi incitare la terorism aș înțelege, dar doar părerea cuiva că iubitorii câinilor fără stăpân ar trebui uciși să fie un motiv de arestare?

În majoritatea statelor maidanezii sunt uciși chiar de adăposturile de animale. După X săptămâni în care nu reușesc să găsească pe cineva care să-i adopte, îi ucid pentru a le face loc altora”, este doar una dintre opinii.

ADVERTISEMENT

Într-un alt comentariu, un cititor susţine că retorica preotului reflectă de fapt starea de fapt existentă pe plan local în această insulă. “Cretanii sunt cunoscuți ca nefiind iubitori de animale. Mama mea a fost atât de șocată de scenele de abuz asupra câinilor din Chania, încât a jurat că nu va mai pune piciorul niciodată în Creta. Doctrina urii a preotului cretan nu mă impresionează”, a scris acesta.

ADVERTISEMENT