News

Haită de câini în curtea capelei în care este depusă Ana Oros, femeia sfâșiată de maidanezi: ”Câtă lipsă de empatie să ai?”

Situație incredibilă la priveghiul Anei, femeia ucisă de câini în timp ce alerga lângă un lac din București. Cimitirul e păzit chiar de...câini.
26.01.2023 | 16:08
Haita de caini in curtea capelei in care este depusa Ana Oros femeia sfasiata de maidanezi Cata lipsa de empatie sa ai
Maidanezii ”păzesc” cimitirul unde se află corpul Anei. Foto: FB
ADVERTISEMENT

Un jurnalist a remarcat cum în curtea cimitirului se află o haită de câini, pe care nimeni nu o deranjează. Mai mult, oficialii ASPA a fost chemată de mai bine de trei ore să intervină la capelă, însă nu au fost luate momentan măsuri concrete.

Haită de câini în curtea capelei în care e depusă Ana

”Cât de sinistru și câtă lipsă de empatie și bun simț să ai??? #Aspa chemată de mai bine de 3 ore la capela unde este depusă femeia ucisă de câini, după ce o haită de 5 animale stă în curtea cimitirului.

ADVERTISEMENT

Nu a ajuns nimeni. Între timp câinii se plimbă pe lângă cei veniți să își ia rămas bun. Nu vreau sa înclin balanța. Dar dacă așa se intervine știind unde trebuie să fii, lăsați-mă să am dubii despre aparițiile pline de scuze de la televizor”, a transmis Laurențiu Rădulescu.

Postarea a dat naștere unei polemici pe internet, între tabăra care ia apărarea câinilor ”inofensivi” și tabăra celor care nu vor să vadă câinii liberi pe străzi sau, ca în acest caz, în curtea unui cimitir.

ADVERTISEMENT

Soțul femeii e revoltat pe cele întâmplate, după ce și-a pierdut soția în timp ce aceasta făcea jogging. Paradoxal, femeia mai fusese atacată în trecut de o haită de câini în același loc.

”Ce s-a întamplat este intolerabil”, a transmis bărbatul, în timp ce autoritățile își pasează  responsabilitatea. Primăria sectorului 6 dă vina pe ASPA, care ar mai avea doar 13 hingheri, mai ales că localnicii știau că acolo trăiesc câini fără stăpân.

ADVERTISEMENT

”Pe 14 ianuarie, fix cu o săptămână înainte de a se petrece atacul, polițistul de proximitate al sectorului 6 a chemat ASPA, fiind anunțat dispeceratul PMB că o haită de zece câini ar fi acolo. Acesta ar fi putut fi apelul salvator. Nu a venit nimeni. Până la atacul din 20 ianuarie, deci șapte zile mai târziu, nu se întamplase absolut nimic. ASPA nu a reacționat, ASPA nu a dat niciun răspuns”, a transmis Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Corpul femeii are sute de mușcături pe el, semn că femeia a murit doar în câteva minute după ce i-a fost secționată artera femurală. Anchetatorii vor stabili acum dacă responsabili de moartea femeii sunt maidanezii din zonă sau câini de luptă lăsați liberi de anumiți cetățeni, așa cum cred o parte din locuitori.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care ancheta de anul trecut, când Ana a fost atacată prima dată de maidanezi nu a fost soluționată, rămâne de văzut care va fi concluzia în acest caz.

”Când a ieșit din spital, cu sechele fizice teribile, fără piele pe scalp, cu carne lipsă pe mâini pe picioare, în spiritul ăla al ei de luptătoare mi-a spus așa: Îmi pare bine că am fost eu, pentru că putea fi un copil, putea fi ucis. ASPA era obligată să strângă câinii de pe stradă”, a rememorat Ana Măiță, președintele Asociației IREC pentru victimele atacurilor canine.

Trupul Anei Oros e depus la capela Cimitirului Giulești Sârbi, urmând să fie înmormântată alături de părinți în Baia Mare, orașul natal.

ADVERTISEMENT