News

Amenzi de 370.000 de lei, în urma verificărilor desfășurate la benzinăriile din țară. Pe listă e și stația din Beiuș

În urma controalelor demarate joi, ANPC a sancționat mai multe benzinării din țară cu amenzi de 370.000 de lei. Nici stația din Beiuș nu a scăpat nepedepsită.
10.03.2022 | 19:43
Amenzi de 370000 de lei in urma verificarilor desfasurate la benzinariile din tara Pe lista e si statia din Beius
ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat joi, 10 martie, controale la peste 70 de benzinării din țară. S-au descoperit mai multe nereguli și s-au dat amenzi uriașe.

ANPC, sancțiuni în valoare totală de 370.000 lei după nebunia de la benzinăriile din țară

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a susținut o conferință de presă în care a prezentat bilanțul ANPC după controalele efectuate la mai multe benzinării din țară.

ADVERTISEMENT

Verificările de joi, venite în urma isteriei de miercuri, atunci când românii au luat cu asalt stațiile de carburant, s-au soldat cu sancțiuni uriașe.

Oficialul Executivului a anunțat că Autoritatea Națională a Protecției Consumatorilor a controlat peste 70 de stații de carburanți din România.

ADVERTISEMENT

În urma neregulilor descoperite s-au aplicat amenzi de 370.00 lei, dintre care cea mai mare, de 100.000 lei, a fost aplicată furnizorului de carburanți Mol, care are 215 stații în România.

”ANPC a controlat peste 70 de stații de carburant pe întregul teritoriu al țării, aplicând amenzi de 370 de mii de lei, dintre care cea mai mare de 100 de mii de lei a fost aplicată chiar la sediul central al unui furnizor de carburanți în România, care are 215 stații pe teritoriul țării.

ADVERTISEMENT

A fost propus și semnat deja ordinul ANPC, de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru acest furnizor de carburanți”, a spus Cărbunaru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, la mai multe stații s-a constatat faptul că stocuri preexistente care aveau o anumită valoare au fost comercializate la prețuri mai mari.

ADVERTISEMENT

”Există încă patru decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte emise pentru alți operatori economici din Cluj și din Galați”, mai adaugă oficialul.

Amenda primită de stația din Beiuș

În ceea ce privește benzinăria de la Beiuş, de unde ar fi pornit întreaga isterie privind prețurile mari la combustibil, aceasta a fost amendată cu 35.000 de lei, a anunțat Dan Cărbunaru.

”Aș vrea să vă mai spun că stația de la Beiuș, devenită deja celebră în România de ieri prin nivelul extrem de ridicat și de nejustificat al prețului, a fost amendată cu 35.000 de lei, de asemenea fiind propusă și semnată în acest caz decizie de încetare a practicilor incorecte.

Pe lângă sancțiunea dată, încetarea practicilor incorecte implică și revenirea la prețul anterior”, a anunțat oficialul Executivului.

ISU restricționează o serie de recipiente folosite de cetățeni la benzinării

Guvernul a mai anunțat, prin vocea aceluiași Dan Cărbunaru, că distribuirea carburanţilor în recipiente neconforme din mase plastice, sticlă, canistre, bidoane, tomberoane este interzisă. În următoarea perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va demara verificări şi va lua măsuri în acest sens.

”Semnalez verificările începute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul structurilor teritoriale. Am văzut foarte multe imagini cu recipiente improvizate care au pus în pericol şi participanţii la trafic, uneori poate şi staţiile de benzină unde erau încărcate.

În cursul zilei de mâine o să revină colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu o primă analiză şi cu primele măsuri pe care le-au dispus în astfel de situaţii, pentru că au existat deja foarte multe imagini care au circulat în spaţiul public cu astfel de forme total de nepotrivite şi periculoase de transport a unor materiale inflamabile”, a mai spus Cărbunaru după şedinţa Executivului.

ADVERTISEMENT