News

Amenzi de Revelion. Ce activitate nu poate fi sancționată de autorități? ”Fiecare o face pe răspunderea lui”

28.12.2020 | 18:52
Amenzi de Revelion Ce activitate nu poate fi sanctionata de autoritati Fiecare o face pe raspunderea lui
ADVERTISEMENT

Finalul de an va fi unul diferit față de oricare altul, iar din cauza restricțiilor ar putea să curgă cu amenzi de Revelion.

O serie de reguli clare au fost trasate pentru cetățeni. Din cauza pandemiei și a măsurilor impuse de autorități o mare parte din populație va sta acasă la trecerea dintre ani.

ADVERTISEMENT

România este în continuare în stare de alertă, iar deplasările sunt permise doar până în ora 23:00. După aceea, este nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere şi un motiv întemeiat pentru a părăsi locuinţa, inclusiv în noaptea de Revelion. Sunt interzise și petrecerile private.

Amenzi de Revelion. Activitate nerecomandată, dar care nu poate fi sancționată

Petrecerile de Revelion cu mai multe persoane vor fi făcute pe riscul celor care le organizează, chiar dacă s-a recomandat ca acestea să nu aibă loc.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat  că autoritățile nu au voie să interzică ceva ce se petrece în interiorul domiciliului.

”Pare ciudat ce spun, dar chiar dacă ai invitat pe cineva, să se poartă mască, dar nu s-a pus o limită de persoane aici. Petrecerile, aniversările şi sărbătorile sunt interzise.

ADVERTISEMENT

Dacă cineva totuşi riscă şi vrea să facă ceva în interiorul domiciliului, atunci pe răspunderea lui face acest lucru. Noi nu putem să mergem să spunem că interzicem ceva în interiorul domiciliului”, a spus secretarul de stat în Ministerul de Interne.

Amenzi de Revelion. Dacă există însă reclamații asupra anumitor petreceri, atunci lucrurile se schimbă. Muzica tare poate fi un exemplu pentru care polițiștii se pot deplasa și pot sancționa oamenii cu amenzi între 500 și 2.500 de lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aveți grijă la pocnitori şi artificii. Este permisă folosirea doar a celor din categoria F1 de risc, adică jerbe, artificii de brad, artificii de tort. Cei care nu respectă legea și folosesc artificii periculoase fără autorizație riscă o amendă de până la 6.000 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: