News

Amenzi de sute de mii de lei și mașini confiscate de Garda de Mediu. „Plecați pe jos acasă!”

24.02.2021 | 08:53
Amenzi de sute de mii de lei si masini confiscate de Garda de Mediu Plecati pe jos acasa
ADVERTISEMENT

Mașini confiscate de Garda de Mediu în mai multe județe din România, după ce șoferii depozitau ilegal deșeuri în locuri interzise.

Garda de Mediu a desfășurat mai multe acțiuni încheiate cu amenzi de zeci de mii de lei și mașini confiscate, conform noii legi.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre cei care depozitau ilegal deșeuri în mai multe județe ale țării au rămas fără camioane, pentru că legea permite acest lucru.

Garda de Mediu a confiscat mașinile celor care aruncau gunoi ilegal

În urma unei acțiuni desfășurate împreună cu colegii de la Garda Națională de Mediu, am reușit să identificăm o autoutilitară care deversa resturi din material de construcții într-un loc nepermis.

ADVERTISEMENT

Va fi amendat cu 13 până la 15 mii de ron și i se va confisca mașina. Sunt foarte multe astfel de cazuri. Desfășurăm în fiecare seară astfel de acțiuni și sperăm să prindem cât mai mulți cetățeni care aruncă în locuri nepermise”, a anunțat Cătălin Tutilescu – inspector-șef la Garda de Mediu, conform Digi 24.

În județul Ilfov, șoferul unei basculante a descărcat o cantitate uriașă de gunoi pe un câmp, după care a fost obligat să mute deșeurile abandonate. Mai mult, a rămas fără mașină și a fost amendat cu 30.000 de lei. Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au transmis un avertisment pe Facebook.

ADVERTISEMENT

O altă zi, o altă faptă pedepsită, un alt mijloc de transport folosit la săvârșirea unei contravenții a fost confiscat! (…) Gândiţi-vă de două ori înainte de a arunca gunoiul pe unde vă trece prin cap. Pe lângă amenzi enorme, riscaţi să plecaţi şi pe jos acasă!”, au transmis oficialii de la Garda de Mediu.

Un autoturism a fost confiscat și la Sinești în 16 februarie, după ce șoferul a fost prins că depozita gunoi în mod ilegal. Localitatea era cunoscută drept principala cauză a poluării masive din București, în special din cauza arderii ilegale de deșeuri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, inspectorii gărzii de Mediu au dat amenzi pentru deșeuri abandonate și în Neamț, Târgu Jiu sau Olt.

ADVERTISEMENT