News

Amenzi uriașe după protestele din București! Diana Șoșoacă ar putea fi și ea sancționată

21.03.2021 | 10:30
Amenzi uriase dupa protestele din Bucuresti Diana Sosoaca ar putea fi si ea sanctionata
ADVERTISEMENT

Amenzi uriașe după protestele din București! Nu mai puțin de 30 de sancţiuni contravenţionale au scris polițiștii în urma evenimentelor din Capitală. Cei care au fost amendați trebuie să plătească 29.950 de lei.

Oamenii legii i-au sancționat atât pe organizatori, cât şi pe unii dintre participanţii la manifestaţiile publice care au avut loc în zonele Piaţa Victoriei, Piaţa Universităţii, Parc Izvor şi statuia Leu.

ADVERTISEMENT

Informația a fost făcută publică de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Aceștia au motivat și cauza amenzilor.

Amenzi uriașe după protestele din Capitală

Concret, organizatorii au fost  sancţionaţi contravenţional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depăşirea numărului maxim de 100 de participanţi.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, aceștia au fost acuzați și că nu au asigurat respectarea de către oameni a celorlalte măsuri de protecţie sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021 şi nu au respectat locul de desfăşurare a activităţilor declarate.

Dacă ne raportăm la cei care au participat atunci aceștia au fost amendați pentru că nu au respectat măsurile individuale de protecţie sanitară.

ADVERTISEMENT

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun, precizează DGJMB.

De remarcat că Digi 24 a transmis că va fi amendată şi senatoarea Diana Şoşoacă. Aceasta a partipat la protest pe tot parcursul lui și nu a purtat în niciun moment mască de protecție.

ADVERTISEMENT

Interesant este că protestele au fost anunțate inițial în mediul online. Câteva mii de oameni au transmis că vor participa, dar în stradă au fost puțin peste 500 de persoane.

ADVERTISEMENT