News

Amenzi uriașe pentru șoferii care nu au în mașină stingător de incendiu. Kitul de siguranță auto, obligatoriu

Șoferii care nu au în mașină kitul de siguranță auto riscă amenzi uriașe, pe lângă faptul că își pun în pericol viața și autoturismul.
19.10.2022 | 07:53
Amenzi uriase pentru soferii care nu au in masina stingator de incendiu Kitul de siguranta auto obligatoriu
Stingătorul e obligatoriu. Foto: smarthighway.net
ADVERTISEMENT

O mașină care a luat foc în Pasajul Unirii în 18 octombrie a readus în atenția opiniei publice faptul că șoferii au o educație minimă atunci când vine vorba de modul în care trebuie să reacționeze în trafic atunci când o mașină ia foc.

Amenzi pentru cei care nu au stingător de incendiu în mașină

Mai mult, s-au ridicat multe semne de întrebare dacă șoferii au de fapt stingătoare de incendiu în dotarea autoturismului.

ADVERTISEMENT

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum mașina arde, în timp ce restul șoferilor ignoră incidentul.

Pilotul de raliuri Titi Aur a făcut un rezumat al situației: ”Dacă din acei șoferi care treceau se opreau măcar trei-patru și foloseau extinctoarele, acest incident era unul minor”. Totuși, întrebarea e dacă șoferii aveau, de fapt, extinctoare sau stingătoare de incendiu la ei?

ADVERTISEMENT

”Era îndeajuns ca acei șoferi care trec și nu sunt așa speriați, implicați emoțional, să stingă incendiul cu ajutorul extinctoarelor. Cine nu se pricepe mai bine să stea deoparte, pentru că mai mult încurcă”, a mai adăugat Titi Aur.

Conform legislației în vigoare, șoferii trebuie să aibă în dotarea mașinii un kit de siguranță auto care constă în trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii. În caz contrar, amenzile variază între 580 şi 725 de lei.

ADVERTISEMENT

Un kit de siguranță poate fi achiziționat la prețuri începând cu 150 de lei, însă există și variante premium care depășesc 500 de lei. Cu siguranță mult mai puțin decât este amenda, fără a lua în considerare faptul că în cazul în care se produce un accident sau orice altă tragedie kitul devine cu adevărat prețios.

Deși un incident izolat și fără victime, incendiul de la Pasajul Unirii s-a transformat într-un subiect de presă datorită indiferenței șoferilor care nu au oprit să-și ajute colegul de trafic. Din fericire nu a existat nicio victimă.

ADVERTISEMENT

”Incendiul nu a afectat și alte instalații sau echipamente ale pasajului. Autoturismul a ars integral.

Nu a fost necesar să fie mesaj RO-Alert, atâta timp cât noi am evacuat 20 de persoane, iar restul s-au evacuat pe jos”, a transmis Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT