News

Video. O mașină a luat foc în Pasajul Unirii. Traficul rutier în pasaj va fi blocat până joi, pe un singur sens. Update

Un nou incident a fost raportat în Pasajul Unirii. Marți dimineață, o mașină a luat foc. Au fost degajări mari de fum, iar la fața locului au intervenit mai multe autospeciale.
18.10.2022 | 21:56
Imagini din momentul izbucnirii incendiului la mașina din Pasajul Unirii. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
18-10-2022
18:55

Circulația în Pasajul Unirii, întreruptă numai pe un singur sens

Conform ultimelor informații, circulația rutieră în Pasajul Unirii va fi întreruptă numai pe sensul de mers Universitate-bd. Dimitrie Cantemir.

Astfel, traficul rutier se va desfășura în aceste condiții până joi, 20 octombrie. Amintim că Pasajul Unirii a fost reabilitat recent de Primăria Sectorului 4.

18-10-2022
17:57

Traficul în Pasajul Unirii va fi blocat până joi

Conform unor informații de ultimă oră ale jurnaliștilor de la Antena 3 CNN, traficul rutier în Pasajul Unirii va fi blocat până joi. Autoritățile au luat această măsură pentru a verifica instalațiile de aerisire, având în vedere fumul generat de mașina care a luat foc marți.

18-10-2022
09:05

Primele imagini cu momentul în care mașina a luat foc în Pasajul Unirii

În mediul online au apărut primele imagini cu momentul în care mașina care a ars marți dimineață în Pasajul Unirii este cuprinsă de flăcări.

Din filmări se sesizează o aparentă explozie în zona inferioară a vehiculului, aflat în deplasare. În urma bubuiturii, de sub capota vehiculului încep să iasă flăcări.

Mașina, un Mini Cooper, se aprinde în partea din față, sub motor. Foarte repede, familia din autoturism se autoevacuează.

Din videoclip se poate vedea cum două femei scot rapid un copil din mașină, iar bărbatul se îndreaptă spre portbagaj.

 

18-10-2022
08:24

ISU București-Ilfov, noi informații despre incendiul de la Pasajul Unirii

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a venit cu noi informații după incendiul care a cuprins o mașină, marți dimineață, în Pasajul Unirii din Capitală.

Pompierii au fost informați în jurul orei 9.30 în legătură cu acest incident. Focul a fost stins în scurt timp. Cele mai mari probleme le-a pus fumul degajat.

”În jurul orei 9:30 am fost informați în legătură cu producerea unui incendiu. Au fost mari degajări de fum. Conducătorii auto și ceilalți pasageri au ieșit din pasaj prin cele două intrări. Nu au pățit nimic.

Echipajele au pătruns în interior. Principala problemă a fost cauzată de cantitatea foarte mare de fum. În scurt timp, instalațiile au reușit să evacueze fumul.

Urmează a fi îndepărtat autoturismul care a ars și să stabilim cauza. Știm că era un autoturism aflat în deplasare. Focul a izbucnit la compartimentul motor.

Pe același sens cu mașina care a luat foc se mai află încă două mașini. 

Important e că persoanele au ieșit la timp din mașină. Sunt instalații de detecție și de evacuare a fumului”.

Întrebat dacă incendiul a afectat și zona Pasajului Unirii, reprezentantul ISU a spus că pagube s-au raportat doar la mașina în cauză, care a ars în totalitate.

”Incendiul nu a afectat și alte instalații sau echipamente ale pasajului. Autoturismul a ars integral.

Nu a fost necesar să fie mesaj RO-Alert, atâta timp cât noi am evacuat 20 de persoane, iar restul s-au evacuat pe jos”, a mai spus Daniel Vasile.

18-10-2022
07:52

Incendiul de la Pasajul Unirii a fost stins. Bilanțul ISU

Conform datelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov, incendiul de la vehiculul aflat în Pasajul Unirii a fost stins complet.

ISU a prezentat și un bilanț în urma intervenției de marți dimineață.

”În pasaj și pe rampele de acces au fost aproximativ 100 de autoturisme. 20 de persoane au fost evacuate de echipele de salvatori ISUBIF”, a transmis instituția.

18-10-2022
07:40

Patru mașini au rămas blocate în pasaj. Șoferii le pot ridica

ISU București – Ilfov a venit cu noi precizări legate de incendiul de la Pasajul Unirii. Se pare că alte patru autoturisme au rămas în pasaj.

În acest moment, proprietarii acestora pot reveni să le ridice. Inițial, șeful DSU, Raed Arafat, anunță că sunt 10-20 de mașini blocate.

O mașină a luat foc, marți dimineață, în Pasajul Unirii din Capitală. Din fericire, nu s-au raportat victime în rândul cetățenilor.

O mașină a luat foc în Pasajul Unirii. Degajări mari de fum. Intervin mai multe autospeciale

Din datele ISU București – Ilfov aflăm că pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în Pasajul Unirii. În zonă a ars un autoturism, cu degajări mari de fum.

ADVERTISEMENT

În autovehiculul cuprins de flăcări se aflau doi adulți și un copil. Aceștia s-au evacuat la timp. Mașina se afla la jumătatea Pasajului Unirii în momentul în care a fost cuprinsă de flăcări.

”Nu sunt victime până în acest moment”, a precizat sursa citată.

La fața locului au intervenit, într-o primă fază, cinci autospeciale de stingere și echipaje SMURD. Ulterior, ISU a anunțat suplimentarea acestora la 8 autospeciale de stingere și 5 echipaje SMURD.

ADVERTISEMENT

”În Pasajul Unirii a luat foc o mașină aflată în circulație. Sunt autospeciale care probabil că au lichidat deja focul. Au fost evacuate toate persoanele de acolo. Până nu va fi evacuat tot fumul circulația nu va fi deschisă.

Pasajul va rămâne închis jumătate de oră, o oră. Ventilația la pasaj e făcută pentru trafic normal, când ia foc un autovehicul e normal ca această cantitate de fum să fie mai mare. Tot fumul care a rezultat, nu în urma arderii combustibilului, ca urmare a faptului că autoturismul a luat foc și a ars în întregime, necesită timp evacuarea.

ADVERTISEMENT

Pentru a preveni orice fel de rănire, incident, populația, participanții la trafic au fost evacuați. Repet, e un incident de trafic în pasaj. S-a întâmplat să ia foc un autoturism”, a spus prefectul Capitalei, Toni Greblă.

Raed Arafat: ”Sunt 10-20 de mașini blocate în interior”

Șeful DSU, Raed Arafat, a venit cu precizări suplimentare despre acest incident. Conform acestuia, în zona pasajului sunt 10-20 de mașini blocate.

ADVERTISEMENT

Acesta a repetat informația ISU potrivit căreia toate persoanele au fost evacuate și nu s-au raportat victime.

”În acest moment sunt 10-20 de mașini blocate în interior. O singură mașină a ars. Nu mai sunt persoane aflate în interior. După eliminarea oricărui pericol, oamenii vor intra să-și ia mașinile. În acest moment este lichidat incendiul. Sunt 8 autospeciale de stingere, 5 vehicule SMURD. 

Din fericire, la acest moment nu avem nicio victimă raportată. Pompierii au intrat și au căutat. Informațiile noastre sunt că toate mașinile sunt goale.

Nu mai durează mult până vor da drumul persoanelor evacuate să intre să-și ia mașinile”, a spus dr. Arafat, la Digi24.

ADVERTISEMENT
Tags: