Life

Amestecul banal care te scapă de șoareci rapid. Funcționează ca o otravă naturală și ucide și șobolanii

Amestecul banal care te scapă rapid de șoareci în casă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente simple, care funcționează ca o otravă naturală.
20.11.2023 | 08:24
Amestecul banal care te scapa de soareci rapid Functioneaza ca o otrava naturala si ucide si sobolanii
Amestecul banal care te scapă rapid de șoareci. Sursa foto: Unsplash/ Oxana Golubets
ADVERTISEMENT

Amestecul banal pe care îl poți folosi pentru a scăpa de șoareci. Îl poți folosi pentru a scăpa de rozătoare și nu este deloc toxic. Ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Amestecul banal care te scapă rapid de șoareci

Dacă stai la casă, poate ți s-a întâmplat, cel puțin o dată, să te confrunți cu situația neplăcută de a avea șoareci sau șobolani în locuința ta. Deși nu sunt de mari dimensiuni, aceste rozătoare reprezintă un pericol pentru noi sau pentru animalele noastre de companie.

ADVERTISEMENT

Șobolanii și șoareci sunt purtătorii mai multor paraziți, dar și bacterii, ce pot ajunge în organismul uman. Aceste rozătoare pot transmite diverse boli, precum hantavirusul, leptospiroza sau salmoneloza, prin intermediul salivei, urinei sau fecalelor.

Dacă ai rozătoare în casă, există o metodă eficientă prin care să scapi de acestea. Nu este nevoie să folosești substanțe chimice, care pot fi periculoase chiar și pentru oameni, ci poți utiliza un truc natural.

ADVERTISEMENT

Este vorba de un amestec foarte eficient, care te va scăpa de rozătoare fără să fie dăunător pentru tine sau pentru cei din jur. Îl poți prepara acasă, după care îl pui în locurile unde au acces șoarecii.

Mai exact, trebuie să macini semințe de susan pe o răzătoare. Poți folosi și ciocolată sau brânză. Semințele măcinate se pun apoi într-un vas, la care se adaugă o linguriță de drojdie uscată, una de făină de grâu și alte două linguri de ciment rapid, notează click.ro.

ADVERTISEMENT

Șoarecii și șobolanii vor fi atrași de miros, așa că vor veni să mănânce amestecul pus în diverse locuri din casă. La un moment dat, amestecul se va întări în stomacul lor și îi va ucide.

Ce să plantezi pentru a-ți apăra grădina de șoareci

Pentru a scăpa de șoareci în grădina ta, trebuie să știi că există tot felul de soluții naturale care vor ține rozătoarele la distanță. Sunt anumite plante pe care șoarecii le urăsc și e bine să le plantezi la tine în curte.

ADVERTISEMENT

De exemplu, bulbul narcisei este foarte eficient pentru a alunga rozătoarele. Poți planta bulbi de narcise de-a lungul curții, iar șoarecii nu se vor apropia.

De asemenea, socul este eficient deoarece mirosul acestuia ține departe rozătoarele. Pentru a avea cele mai bune rezultate, trebuie doar să adaugi crenguțe de soc în grădină.

O altă soluție este să împrăștii flori de mușețel în găurile de la tine din curte pentru a ține șoarecii departe. Poți folosi și coriandru pentru rezultate la fel de eficiente.

ADVERTISEMENT
Tags: