Cum poţi obţine singur o recoltă de roşii gustoase, cu bani puţini? Răspunsul este simplu.. prepară acest amestec din doar câteva ingrediente. Tot ce trebuie să faci este să îl aplici atunci când legumele încep să se înroşească.
Roşiile sunt fără doar şi poate legumele preferate pe timp de vară. Nimic nu se compară cu o salată din tomate dulci şi zemoase, ideală în zilele caniculare. Mai ales dacă deţii o recoltă generoasă de roşii gustoase şi sănătoase.
Şi nu este greu deloc. Experţii în domeniu dezvăluie ce poţi să faci ca să cultivi în grădina propria cele mai gustoase legume. Nu trebuie decât să prepari o soluţie din doar câteva ingrediente pe care să o aplici roşiilor pârguite.
Este nevoie de un amestec de apă cu 250 de mililitri de cenuşă de lemn. Se adaugă o lingură de sare şi se amestecă bine. Pentru o mai bună omogenizare a ingredientelor este recomandat ca amestecul să stea în jur de două, trei zile.
După ce amestecul s-a odihnit câteva zile, iar tomatele încep să se înroşească, tot ce trebuie să faceţi este să udaţi rădăcina cu jumătate de litru de soluţie. Astfel roşiile vor fi gustoase, suculente, dar şi foarte sănătoase.
Acest îngrăşământ organic conţine mare parte din nutrienţii esenţiali care trebuie să existe în sol. Cenuşa de lemn este formată din calciu, magneziu, fosfor şi potasiu, adică cei mai importanţi nutrienţi pentru creşterea optimă a plantelor şi legumelor.
Cenuşa de lemn nu este recomandată doar în cazul roşiilor. Este ideală mai ales pentru plantele şi legumele iubitoare de calciu, precum fasolea, broccoli, varza, conopida, spanacul, mazărea sau cartofii.
Totodată, trebuie să aveţi grijă să nu răspândiţi cenuşa de lemn peste legumele şi plantele care preferă un sol acid. Iar aici ne referim la cartofi dulci, dovleci, castraveţi, usturoi sau căpşuni.
Cenuşa de lemn se obţine întocmai cum o sugerează şi numele, în urma arderii lemnului şi are efecte benefice mai ales în grădina de legume. Un sol îmbogăţit cu această cenuşă, garantează o recoltă impresionantă de legume.