Life

Amestecul care te ajută să ai cele mai gustoase roșii în grădină. Ai nevoie doar de aceste ingrediente

Vrei să ai o recoltă bogată de roşii suculente şi gustoase? Foloseşte acest amestec din doar câteva ingrediente pe care îl poţi prepara cu uşurinţă acasă.
02.08.2023 | 19:29
Amestecul care te ajuta sa ai cele mai gustoase rosii in gradina Ai nevoie doar de aceste ingrediente
Amestecul care te ajută să ai cele mai gustoase roşii / sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Cum poţi obţine singur o recoltă de roşii gustoase, cu bani puţini? Răspunsul este simplu.. prepară acest amestec din doar câteva ingrediente. Tot ce trebuie să faci este să îl aplici atunci când legumele încep să se înroşească.

Sfaturi preţioase de la experţii în domeniu. Cum poţi obţine o recoltă generoasă de roşii gustoase

Roşiile sunt fără doar şi poate legumele preferate pe timp de vară. Nimic nu se compară cu o salată din tomate dulci şi zemoase, ideală în zilele caniculare. Mai ales dacă deţii o recoltă generoasă de roşii gustoase şi sănătoase.

ADVERTISEMENT

Şi nu este greu deloc. Experţii în domeniu dezvăluie ce poţi să faci ca să cultivi în grădina propria cele mai gustoase legume. Nu trebuie decât să prepari o soluţie din doar câteva ingrediente pe care să o aplici roşiilor pârguite.

Amestecul care te ajută să ai cele mai gustoase roșii în grădină

Este nevoie de un amestec de apă cu 250 de mililitri de cenuşă de lemn. Se adaugă o lingură de sare şi se amestecă bine. Pentru o mai bună omogenizare a ingredientelor este recomandat ca amestecul să stea în jur de două, trei zile.

ADVERTISEMENT

După ce amestecul s-a odihnit câteva zile, iar tomatele încep să se înroşească, tot ce trebuie să faceţi este să udaţi rădăcina cu jumătate de litru de soluţie. Astfel roşiile vor fi gustoase, suculente, dar şi foarte sănătoase.

Cenuşa de lemn, un îngrăşământ organic cu numeroase beneficii

Acest îngrăşământ organic conţine mare parte din nutrienţii esenţiali care trebuie să existe în sol. Cenuşa de lemn este formată din calciu, magneziu, fosfor şi potasiu, adică cei mai importanţi nutrienţi pentru creşterea optimă a plantelor şi legumelor.

ADVERTISEMENT

Ce plante şi legume sunt ajutate cel mai mult de adaosul de cenuşă în sol

Cenuşa de lemn nu este recomandată doar în cazul roşiilor. Este ideală mai ales pentru plantele şi legumele iubitoare de calciu, precum fasolea, broccoli, varza, conopida, spanacul, mazărea sau cartofii.

Totodată, trebuie să aveţi grijă să nu răspândiţi cenuşa de lemn peste legumele şi plantele care preferă un sol acid. Iar aici ne referim la cartofi dulci, dovleci, castraveţi, usturoi sau căpşuni.

ADVERTISEMENT

Cenuşa de lemn se obţine întocmai cum o sugerează şi numele, în urma arderii lemnului şi are efecte benefice mai ales în grădina de legume. Un sol îmbogăţit cu această cenuşă, garantează o recoltă impresionantă de legume.

ADVERTISEMENT