Life

Amestecul din numai trei ingrediente care te scapă de mucegaiul de baie. Nu vei mai cheltui bani pe soluții scumpe

Cum să elimini cu ușurință mucegaiul din baie. Ai nevoie de doar trei ingrediente care se găsesc în fiecare casă și nu sunt deloc scumpe.
13.04.2024 | 21:39
Amestecul din numai trei ingrediente care te scapa de mucegaiul de baie Nu vei mai cheltui bani pe solutii scumpe
Cum să elimini mucegaiul din baie. Sursa foto: colaj Fanatik/ Freepik
ADVERTISEMENT

Cum să elimini mucegaiul din baie fără produse costisitoare. Ai nevoie de un amestec făcut din produse care se găsesc în orice casă și vei scăpa rapid de o problemă enervantă. Iată despre ce este vorba.

Cum să elimini mucegaiul din baie folosind trei produse pe care le ai deja în casă

Apariția mucegaiului în baie nu este o bucurie pentru nimeni. Datorită umezelii create de multe ori, acesta acaparează pereții, pervazurile și chitul, iar produsele împotriva lui sunt destul de scumpe.

ADVERTISEMENT

Din fericire, există și alte moduri în care poți scăpa de mucegai, fără să investești în soluții chimice care, printre altele, pot fi toxice. Astfel că, poți scăpa de o problemă deranjantă cu doar trei produse pe care le ai deja în casă.

Anna Louise, o creatoare de conținut de pe TikTok, a dezvăluit secretul amestecului minune care te ajută să elimini mucegaiul. Astfel că, vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu, o jumătate de cană de peroxid de hidrogen și detergent de rufe.

ADVERTISEMENT

După ce ai obținut compoziția, tot ce trebuie să faci este să o pulverizezi pe locurile afectate și să o lași să acționeze timp de 20 de minute. La final, curăță totul folosindu-te de o lavetă.

Mucegaiul poate provoca probleme grave de sănătate

De altfel, trucul care îți spune cum să elimini mucegaiul din baie a fost lăudat și de alte persoane. Acestea au mărturisit că este de-a dreptul util și te scutește de mult efort și bani cheltuiți.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, este esențial ca mucegaiul să fie eliminat complet din casă, indiferent de camera în care a apărut. Experții spun că acesta poate duce la probleme grave de sănătate.

Potrivit NHS, poate amplifica problemele respiratorii, alergiile și astmul, ceea ce nu doar că va afecta sistemul imunitar, dar poate contribui la dezvoltarea unor afecțiuni serioase de sănătate.

ADVERTISEMENT

„Mucegaiurile produc alergeni (substanțe care pot provoca o reacție alergică), iritanți și, uneori, substanțe toxice. Inhalarea sau atingerea sporilor de mucegai poate provoca o reacție alergică, cum ar fi strănutul, nasul care curge, ochi roșii și erupții cutanate. Mucegaiurile pot provoca, de asemenea, atacuri de astm”, se arată în sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT