Sport

Ana Bogdan, victorie cu Alycia Parks în turul 2 la Wimbledon! Revenire uriașă

Ana Bogdan a învins-o în trei seturi, după o revenire fantastică, pe americanca Alycia Parks în turul 2 al turneului de Grand Slam de la Wimbledon.
06.07.2023 | 14:45
Ana Bogdan victorie cu Alycia Parks in turul 2 la Wimbledon Revenire uriasa
Ana Bogdan - Alycia Parks în turul 2 de la Wimbledon 2023. Foto: Wimbledon.org
ADVERTISEMENT
06-07-2023
10:07

Ana Bogdan - Alycia Parks 1-6, 6-3, 6-2

1-6, 6-3, 6-2: Ana Bogdan întoarce soarta partidei cu Alycia Parks și se impune în trei seturi, după o oră și 41 de minute. În turul trei, românca o va întâlni pe ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 60 WTA.

1-6, 6-3, 5-1: Românca face un set trei fantastic și este la un un singur game de calificare.

1-6, 6-3, 2-1: Bogdan începe tare și setul decisiv reușind un break cu care trece în față.

1-6, 6-3: Ana nu mai cedează teren în fața americancei și câștigă setul secund.

1-6, 4-2: Românca își ridică nivelul de joc și face primul său break din meci.

1-6, 2-1: Bogdan începe mult mai bine actul secund și este în avantaj, dar fără break.

1-6: Americanca își face din nou serviciul și își adjudecă extrem de ușor primul set.

1-5: Românca reușește să pună primul game pe tabelă, însă Parks este la un pas de câștigarea setului inaugural.

0-3: Bogdan începe modest meciul, își pierde serviciul și este condusă de americancă.

0-0: A început meciul.

Ana Bogdan o întâlnește pe americanca Alycia Parks într-un meci din turul 2 la Wimbledon 2023.

Ana Bogdan era văzută la începutul turneului de Grand Slam de la Wimbledon 2023 drept sportiva româncă având cele mai puține șanse de a accede în turul 2 ca urmare a faptului că urma să întâlnească și cel mai dificil adversar, rusoiaca Liudmila Samsonova, a 15-a favorită a competiției. Cu un joc constant bun Ana a demontat toate calculele hârtiei și s-a impus cu 2-0, urmând ca în turul 2 să o întâlnească pe americanca Alicia Parks.

Când se joacă meciul Ana Bogdan – Alicia Parks  din turul 2 de la Wimbledon 2023

Întâlnirea Ana Bogdan – Alycia Parks se dispută joi 6 iulie, de la ora 20:30, pe terenul 7 al complexului de la All England Club, în turul 2 al turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Meciul trebuia să aibă loc, în mod normal, miercuri, 5 iulie, de la ora 20:30 pe terenul 9, dar ploaia, cel mai mare dușman al turneului de Grand Slam de la Wimbledon și în acest an a dat peste cap programul competiției.

ADVERTISEMENT

Imediat după meciul Anei Bogdan pe terenul 7 va fi prezentă o altă româncă, al cărei meci a fost întrerupt miercuri seară. Este vorba de Irina Begu, care revine acum pe teren pentru a continua confruntarea cu jucătoarea din Canada Rebecca Marino de la scorul de 1-0 la seturi pentru ea și 4-2 în setul 2 pentru adversara ei.

Cine este Alycia Parks,  adversara Anei Bogdan în al doilea tur al turneului de la Wimbledon

Alycia Parks este o jucătoare în vârstă de 22 de ani care actualmente ocupă locul 51 în ierarhia WTA, șase poziții înaintea adversarei ei din acest meci, Ana Bogdan. A câștigat până acum din tenis în jur de 730.000 de dolari. Are în palmares două titluri WTA, unul la simplu și altul la dublu, alături de compatrioata ei Caty McNally. în octombrie 2022, la Ostrava, turneul de 500 de puncte.

ADVERTISEMENT

Singura performanță notabilă la simplu s-a produs anul acesta, în februarie, la Lyon, turneu de 250 de puncte, acolo unde a produs o surpriză serioasă în finală trecând de locul 5 mondial și favorita nr.1 a turneului, jucătoarea franceză Caroline Garcia, în două seturi, 7-6, 7-5. Are și două succese în turnee challanger, de 125 de puncte: ambele în decembrie 2022, la Andorra La Vella și la Angers, victorii la Rebecca Peterson și Anna-Lena Friedsam. La US Open 2022 a doborât recordul de viteză al serviciului deținut de Venus Williams, trimițând mingea cu 139 km la oră! Este foarte puternică pe jocul cu reverul cu două mâini.

Câţi bani primeşte Sorana Cîrstea dacă se califică în turul 3 de la Wimbledon 2023

În primul tur Alycia Parks s-a reîntâlnit cu mai vechea ei cunoștință, jucătoarea germană Anna-Lena Friedsam, pe care o învinsese greu, în trei seturi, în decembrie 2022, în finala turneului de 125 de puncte de la Angers. De această dată nu a mai fost nicui o problemă, americanca având tot timpul controlul partidei, pe care a câștigat-o clar, cu scorul de 2-0. Ana Bogdan a produs prima surpriză importantă a acestei ediții, reușind să o trimită acasă pe ocupanta locului 15 mondial și a 15-a favorită la Wimbledon, rusoaica Liudmila Samsonova, tot în două seturi, dar mult mai disputate.

ADVERTISEMENT

Ambele jucătoare și-au asigurat astfel, prin calificarea în turul 2, un premiu în valoare de 85.000 de lire sterline, o sumă excelentă pentru această fază timpurie a Grand-Slam-ului de pe iarba londoneză, pentru că și premiile la total au crescut la această ediție, cu 14 la sută. Cine va câștiga jocul, noi sperăm să fie Ana Bogdan, va urca ștacheta finaciar, pentru că pentru accesul în turul 3 premiul va ajunge la suma de 131.000 de lire sterline.

Cote la pariuri la jocul Ana Bogdan – Alycia Parks

Cele două sportive nu s-au mai întâlnit niciodată. Deși americanca ocupă locul 51 iar românca locul 57 pentru casele de pariuri jucătoarea care pleacă din postura celei favorite la calificarea în turul 3 al turneului de Grand Slam de la Wimbledon 2023 este Ana Bogdan. Care a primit o cotă ce atestă clar postura ei de favorită: 1,45 față de 2,75 cât are Alycia Parks.

ADVERTISEMENT

Dacă americanca va reuși să ia un set Anei cota pe care o va primi va fi de 1,65. Un set luat de Ana are cota modică de 1,20. Dar dacă Parks va câștiga un set atunci vor crește simțitor șansele de a avea o partidă cu durată maximă de trei seturi iar această opțiune chiar are o cotă excelentă, nu mai puțin de 2,40!

ADVERTISEMENT