Sport

Ana Bogdan – Liudmila Samsonova 7-6, 7-6, în turul 1 de la Wimbledon 2023. Prima reacție a româncei după ce a produs surpriza

Ana Bogdan a produs prima surpriză a turneului feminin de la Wimbledon. Ea a eliminat-o pe Liudmila Samsonova, cap de serie numărul 15, cu un dramatic 7-6, 7-6. Prima reacție
03.07.2023 | 18:26
Ana Bogdan  Liudmila Samsonova 76 76 in turul 1 de la Wimbledon 2023 Prima reactie a romancei dupa ce a produs surpriza
Ana Bogdan a pierdut dramatic meciul din turul 3 de la Wimbledon. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
03-07-2023
15:33

Ana Bogdan, prima reacție după marea victorie

Ana Bogdan a produs prima mare surpriză de la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Sportiva a avut prima reacție pe pagina oficială de Instagram: „Astăzi a fost special. Sunt atât de fericită și recunoscătoare”.

Jucătoarea din România va juca în turul al doilea împotriva americancei Alycia Parks (22 de ani, 51 WTA), una dintre jucătoarele cu cel mai puternic serviciu din lume. 

03-07-2023
12:45

Alycia Parks, adversara Anei Bogdan în turul 2 al turneului de la Wimbledon

Ana Bogdan a produs prima surpriză a turneului feminin de la Wimbledon, eliminând-o în turul inaugural pe rusoaica Liudmila Samsonova, cap de serie numărul 15, cu scorul de 7-6(1), 7-6(4).

În runda următoarea, sportiva din România o va întâlni pe Alycia Parks (51 WTA). La prima apariție pe tabloul principal de la Wimbledon, americanca a trecut în două seturi de germanca Anna-Lena Friedsam (87 WTA), scor 6-4, 6-3.

03-07-2023
10:05

Ana Bogdan - Liudmila Samsonova 7-6, 7-6

7-6, 7-6: Ana Bogdan câștigă și tie-break-ul celui de-al doilea set, scor 7-4, și se califică în turul doi al turneului de la Wimbledon.

 

7-6, 6-6: Game la zero reușit de Samsonova pe propriul serviciu. Avem tie-break și în setul secund.

7-6, 6-5: Ana Bogdan își face serviciul.

7-6, 5-5: Din nou egalitate în setul secund.

7-6, 5-4: Samsonova răspunde cu un rebreak și duce setul în prelungiri.

7-6, 5-3: Ana Bogdan face primul break al setului secund și va servi pentru câștigarea meciului.

7-6, 3-3: Rusoiaca egalează pe propriul serviciu.

7-6, 3-2: Samsonova își face cu ușurință serviciul, în timp ce Ana Bogdan se descurcă din ce în ce mai greu pe al său.

7-6, 2-1: După un game „alb” al rusoiacei, Ana își face cu mare greutate serviciul, ratând în prealabil nu mai puțin de 5 oportunități de a închide game-ul.

7-6, 1-0: Început cu dreptul pentru Ana Bogdan în setul doi, cu game câștigat pe serviciul propriu.


7-6: Ana Bogdan câștigă categoric tie-break-ul cu 7-1 și își adjudecă astfel primul set.

6-6: Românca nu reușește să câștige pe propriul serviciu, iar primul set se va decide la tie-break.

6-5: Break reușit de Ana Bogdan, care va servi pentru câștigarea primului set.

5-5: Ambele sportive își fac serviciul.

4-4: Ana Bogdan reușește să egaleze situția pe tabelă în primul set.

3-4: Break reușit și de Ana Bogdan.

2-4: Samsonova reușește primul break al partidei.

2-3: Niciun break până acum, cele două jucătoare merg cap la cap.

1-2: Echilibru în startul meciului, fiecare sportivă își face serviciul.

0-1: Samsonova câștigă primul game al meciului, pe propriul serviciu.

A început partida Ana Bogdan – Liudmila Samsonova, din primul tur al turneului feminin de la Wimbledon. Jucătoarea din Rusia servește prima.

03-07-2023
09:48

Ana Bogdan – Liudmila Samsonova începe la ora 13:00

Luni, 3 iulie, începe ediția 2023 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, iar prima dintre cele patru românce aflate pe tabloul principal care va lua startul este Ana Bogdan.

Ea va deschide ziua pe terenul 17 împotriva Liudmilei Samsonova, cap de serie numărul 15. Meciul este programat să înceapă la ora 13:00 (ora României) și va putea fi urmărit în direct pe canalul Eurosport 1.

Cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului 2023, regalul pe iarbă de la Wimbledon, de pe terenurile complexului de la All England Club, începe luni, 3 iulie și se va încheia duminică, 16 iulie. România este prezentă, ceva obișnuit de ani buni, doar în întrecerea feminină, unde au intrat pe tablou Irina Begu, cap de serie nr. 29, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și, cu clasament protejat, Jaqueline Cristian. Prima care intră în foc este Ana Bogdan., singura programată pentru ziua de luni, 3 iulie.

Când se joacă meciul Ana Bogdan – Liudmila Samsonova din turul 1 de la Wimbledon 2023

Confruntarea Ana Bogdan – Liudmila Samsonova se desfășoară luni, 3 iulie, pe terenul 17 din complezxul All England Club, de la ora 13:00. Românca este cea care va deschide seria celor patru partide de la masculin și feminin care vor acea loc pe acest teren, ultimul în ordinea celor destinate primelor tururi.

ADVERTISEMENT

După meciul Anei Bogdan, pe același teren vor urma întâlnirile Magda Linette – Jill Teichman, Jan Choinski – Daniel Lajovici și Danielle Collins – Julia Grabher. Este cel mai mic teren din punctul de vedere al posiblității spectatorilor de a viziona jocurile, numărul lor fiind, din acest motiv, foarte limitat și cel mult o sută de persoane pot urmări meciurile.

Cine este Liudmila Samsonova, adversara Anei Bogdan în primul tur al turneului de la Wimbledon

Liudmila Dmitrivna Samsonova este o jucătoare rusă, în vârstă de 24 de ani, care a câștigat până acum în carieră un singur titlu WTA, în 2021, Openul Germaniei, după o finală cu elvețianca Belinda Bencic. În februarie 2023 a ocupat cel mai bun loc WTA, locul 12, acum fiind situată pe poziția a 15-a.

ADVERTISEMENT

Între 2014 și 2018, a jucat pentru Italia, după ce la vârsta de un an Liudmila a plecat din orașul Murmansk, din Siberia, de numai 23.000 de locuitori, în Torino, tatăl ei fiind un foarte bun jucător de tenis de masă. În 2018, Liudmila a decis să renunțe la a mai reprezenta Italia și a jucat pentru echipa Rusiei, câștigând Fed Cup în 2021.

Câţi bani primeşte Ana Bogdan dacă se califică în turul 2 de la Wimbledon 2023

Jucătoarea din Sinaia de 30 de ani nu a avut șansă de un adversar mai ușor în primul tur la Wimbledon, urmând a da piept cu locul 15 mondial, ce e drept care nu a reușit evoluții prea bune în meciurile jucate pe iarbă în perioada pregătitoare Grand Slam-ului de la Londra. Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată până acum.

ADVERTISEMENT

Dacă Ana Bogdan va reuși să producă surpriza și să se califice în turul doi, ea va obține un cec din partea organizatorilor foarte consistent, în valoare de 85.000 de lire sterline. Premiile au crescut la general cu 14 la sută față de ediția de anul trecut a turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Cu cine joacă Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian, celelalte românce de pe tabloul principal de la Wimbledon 2023

Ana Bogdan nu este singura jucătoare româncă prezentă în turul 1 al acestei ediții a turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Marți, 4 iulie, va fi rândul celorlalte trei reprezentante ale României să intre pe teren. Dintre cele trei, doar Jaqueline Cristian nu ar fi avut loc de calificare pe tabloul principal, dar ea a intrat cu clasament protejat.

ADVERTISEMENT

Capul de serie nr. 29, Irina Begu nu are o misiune foarte ușoară în compania canadiencei Rebecca Marino. Sorana Cîrstea va da replica Tatjanei Maria, care anul trecut a fost una dintre senzații la Wimbledon, ajungând până în semifinale. Iar Jaqueline Cristian va avea pentru a treia oară ca adversară pe italianca Lucia Bronzetti, în fața căreia conduce la general cu 2-0.

ADVERTISEMENT