News

Ana Maria, tânăra însărcinată dispărută după ce s-a urcat într-o mașină la ocazie acum 8 zile, a fost găsită moartă. Șoferul a fost reținut

Ana Maria, tânăra de 19 ani dispărută după ce s-a urcat într-o mașină la ocazie, pe 12 aprilie, a fost găsită moartă. Cine e suspectul.
20.04.2024 | 18:07
Ana Maria tanara insarcinata disparuta dupa ce sa urcat intro masina la ocazie acum 8 zile a fost gasita moarta Soferul a fost retinut
Ana Maria, tânăra din Republica Moldova dispărută după ce s-a urcat într-o mașină la ocazie acum 8 zile, găsită moartă. Sursa foto: ziua.md / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ana Maria, tânăra din Orhei (Republica Moldova) dispărută după ce s-a urcat într-o mașină la ocazie acum 8 zile, a fost găsită moartă. Șoferul vehiculului a fost reținut.

Ana Maria, tânăra din Republica Moldova dispărută după ce s-a urcat într-o mașină la ocazie acum 8 zile, găsită moartă

În 2019, două tinere din România, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, ambele din zona municipiului Caracal, dispăreau în mod similar. Ambele se urcaseră, la ocazie, în mașina lui Gheorghe Dincă, cel care avea să fie numit ulterior ”monstrul din Caracal”.

ADVERTISEMENT

Acuzat de crimă, Gheorghe Dincă, a primit, în mai 2023, 30 de închisoare pentru omucidere și trafic de persoane. Complicele său, Ştefan Risipiţeanu, a primit 12 ani închisoare, pentru viol.

Un caz tragic care seamănă izbitor cu ceea ce s-a întâmplat la Caracal s-a petrecut, în această săptămână, în Republica Moldova. Ana Maria, o tânără de 19 ani, dintr-o localitate din Orhei, a dispărut fără urmă.

ADVERTISEMENT

Pe 12 aprilie, la ora 21.00, ea a urcat într-un autoturism și a plecat într-o direcție necunoscută. Poliția de peste Prut a solicitat ajutorul cetățenilor pentru a o găsi pe fată. Aceasta era însărcinată în 6 luni.

Familia tinerei a sperat până în ultima clipă că Ana Maria și bebelușul ei vor fi găsiți în viață. Din păcate, lucrurile nu au avut un final fericit. Sâmbătă, 20 aprilie, tânăra a fost găsită moartă.

ADVERTISEMENT

Trupul ei fără suflare se afla într-o zonă împădurită, la aproximativ 21 de kilometri de Chițcanii Vechi din raionul Telenești. Anunțul oficial a fost făcut de poliție. Zeci de persoane s-au mobilizat în cursul acestei zile să o caute pe fată în preajma localității din care este suspectul.

În timpul acțiunilor masive întreprinse de polițiști și societatea civilă, cu regret, acum oamenii legii au găsit cadavrul unei tinere cu semnalmente și vestimentație asemănătoare fetei de 19 ani dispărută la Orhei.

ADVERTISEMENT

Corpul neînsuflețit a fost găsit într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de kilometri de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești, cu deplasare pe drum de țară”, precizează Inspectoratul General al Poliției din Orhei, citat de IPN.md.

Suspectul crimei, reținut

La patru zile de la dispariție tinerei, mașina care a luat-o la ocazie a fost localizată. A fost găsit și șoferul. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior plasat în arest. Suspectul este un fost polițist, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT