News

ANAF, anunț important pentru contribuabili. Ce se va întâmpla din 20 ianuarie

22.01.2021 | 09:50
ANAF, anunț important pentru contribuabili. Ce se va întâmpla din 20 ianuarie
ANAF, anunț important pentru contribuabili. Ce se va întâmpla din 20 ianuarie. Sursa foto: digi24.ro
ADVERTISEMENT

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) face un anunț extrem de important pentru toți românii. O nouă aplicație a fost pusă la dispoziția cetățenilor, de miercuri, 20 ianuarie.

De la mijlocul acestei săptămâni a fost dat startul aplicației pentru completarea Formularului 094 în format electronic.

ADVERTISEMENT

Declarația este referitoare la cifra de afaceri și se depune în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic și care nu au efectuat achiziții intracomunitare de bunuri în anul precedent.

Anunț de mare interes pentru români de la ANAF. Ce se va întâmpla din 20 ianuarie

ANAF face un anunț extrem de important pentru populație. De miercuri, 20 ianuarie, o nouă aplicație a fost pusă la dispoziția contribuabililor.

ADVERTISEMENT

Pe site-ul instituției poate fi găsită declarația 094, privind cifra de afaceri. Aceasta se depune în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziții intracomunitare de bunuri în anul precedent.

ANAF informează, într-un comunicat, că persoanele impozabile care au utilizat trimestrul ca perioadă fiscală în anul precedent, care nu au efectuat achiziții intracomunitare de bunuri şi care nu au depăşit plafonul de 100.000 euro (echivalent în lei), trebuie să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 ianuarie inclusiv, formularul 094.

”Declaraţie privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent”, potrivit dispozițiilor legale în vigoare în domeniul TVA (titlul VII din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare)”.

ADVERTISEMENT

Cine nu are obligația să depună declarația 094

În comunicatul de la ANAF este precizat faptul că nu au această obligație persoanele impozabile care solicită scoaterea din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316, în vederea aplicării regimului special de scutire prevăzut la art. 310.

Într-o observație importantă, ANAF precizează că declaratia 094 se depune și de către persoanele impozabile care au utilizat luna ca perioadă fiscală întrucât au efectuat în anul 2019 sau în anii anteriori achiziții intracomunitare de bunuri și care revin la utilizarea trimestrului, pentru că în anul 2020 nu au efectuat nicio achiziție intracomunitară de bunuri, iar cifra de afaceri nu a depășit plafonul de 100.000 euro.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri