News

Anchetă a Ministerului Justiției la Penitenciarul Poarta Albă. Vlad Pascu ar fi beneficiat de „tratament special” din partea polițiștilor

Corpul de Control, trimis la Penitenciarul Poarta Albă, după ce s-a spus că Vlad Pascu ar fi beneficiat de „tratament special”.
28.02.2024 | 13:49
Ancheta a Ministerului Justitiei la Penitenciarul Poarta Alba Vlad Pascu ar fi beneficiat de tratament special din partea politistilor
Vlad Pascu ar fi beneficiat de „tratament special”, anchetă la penitenciar. colaj Fanatik/ Foto Observator
ADVERTISEMENT

Anchetă a Ministerului Justiției la Penitenciarul Poarta Albă, după ce au apărut informații potrivit cărora Vlad Pascu ar fi avut parte de „tratament special”. El a fost protejat de polițiștii de penitenciar, marți, când a fost adus în fața instanței.

Anchetă la Penitenciarul Poarta Albă. Ministerul Justiției vrea să afle dacă Pascu a beneficiat de „tratament special”

Totul s-a întâmplat când șoferul drogat, care a ucis doi tineri, în august 2023, la 2 Mai, a fost ajuns la Judecătoria Mangalia, având loc un nou termen în procesul acestuia. Vlad Pascu a fost adus foarte aproape de intrarea în clădire, fiind flancat de polițiști pentru a nu fi văzut de presă.

ADVERTISEMENT

Miercuri, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că va trimite Corpul de Control la Penitenciarul Poarta Albă. Urmează să se stabilească dacă a fost respectată legea în momentul transferului la instanță. Însă, ministrul amintește că în cazul deținuților, angajații penitenciarelor au ogligația de a respecta anumite standarde europene.

„Am discutat cu conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Iri, ANP a şi comunicat public poziţia sa, şi anume au informat presa că există anumite standarde, la nivel european, care sunt obligaţi să le respecte.

ADVERTISEMENT

Atunci când deţinuţii sunt mutaţi dintr-un penitenciar în alte locuri, cum ar fi spital, tribunal, aceştia trebuie să ia măsuri pentru a nu fi expuşi cât mai mult privirii publice. Luând măsuri pentru a le proteja imaginea, anonimatul”, a transmis Alina Gorghiu.

„Îmi doresc să nu planeze niciodată vreo suspiciune”

Cu toate acestea, fiind un caz extrem de mediatizat, ministrul Justiției vrea să afle dacă Vlad Pascu a beneficiat de un anumit „tratament special”. Gorghiu precizează că nu dorește să existe suspiciuni.

ADVERTISEMENT

„Îmi doresc, ca ministru al Justiţiei, să nu planeze niciodată vreo suspiciune că s-au încălcat normele legale, atunci când vine vorba de o instituţie aflată în subordinea Ministerului Justiţiei. Vă informez că am dispus trimiterea Corpului de Control la Penitenciarul de la Poarta Albă. Repet, pentru a se putea verifica dacă au fost respectate toate normele legale în materie”, a adăugat ministrul Justiției.

Prin urmare, ancheta Ministerului Justiției va aduce clarificări privind aceste suspiciuni. Alina Gorghiu a adăugat că, în această perioadă, directorul Penitenciarului Poarta Alba este în concendiu. O altă persoană se află la conducerea interimară a instituției.

ADVERTISEMENT

Vlad Pascu a fost adus în fața judecătorilor, pentru a se discuta contestația privind prelungirea arestului preventiv. Însă, magistrații au decis ca acesta să rămână în arest pentru încă 30 de zile.

ADVERTISEMENT