News

Ministrul Justiției se revoltă. Alina Gorghiu cere lămuriri, după ce judecătoarea din Mangalia ar fi întrebat dacă una din victimele accidentului de la 2 Mai e în sală

Reacția Ministrului Justiției după gafa făcută de judecătoarea cazului 2 Mai: „Vreau să văd lămuriri cât se poate de repede pe această speță”
26.02.2024 | 18:04
Ministrul Justitiei se revolta Alina Gorghiu cere lamuriri dupa ce judecatoarea din Mangalia ar fi intrebat daca una din victimele accidentului de la 2 Mai e in sala
Ministrul Justiției solicită o investigație riguroasă în cazul judecătoarei din Mangalia care a întrebat dacă unul dintre copii morți în accidentul 2 Mai se află în sală. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a cerut lămuriri cât se poate de repede privind gafa judecătoarei cazului 2 Mai care a întrebat dacă se află  în sală unul dintre copiii morți în accident.

Ministrul Justiției cere clarificarea incidentului de la judecătoria 2 Mai

Alina Gorghiu a menționat că este esențial ca instituțiile abilitate să acționeze rapid și eficient în cazurile care pun în pericol credibilitatea sistemului judiciar.

ADVERTISEMENT

Referindu-se la incidentul recent din judecătoria Mangalia, unde magistratul înzestrat cu dosarul 2 Mai, ar fi întrebat dacă o victimă moartă în accident ar fi prezentă în sală. Acest fapt a ridicat și o anchetă asupra judecătoarei, privind etica și profesionalismul în magistratură.

„Am avea un 2024 mult mai sănătos dacă nu am mai asista pasiv la concursul de invective şi atacuri la persoană la procurori, în general, şi la procurorii DNA în special (..) indiferent că îl cheamă Voineag sau altfel pe acel procuror. Este legitim să vă apăraţi sau să vă fie apărată reputaţia mai apăsat, mai prompt, mai eficient, mai repede, indiferent de unde vine atacul”, a spus Alina Gorghiu privind bilanţul transmis de Direcţia Naţională Anticorupţie.

ADVERTISEMENT

În acest context, Alina Gorghiu a salutat promptitudinea cu care Consiliul Superior al Magistraturii și Inspecția Judiciară au intervenit și au început anchete pentru clarificarea situației.

„Efectiv am paralizat când am citit că o doamnă judecătoare din Mangalia ar fi întrebat dacă una din victimele ucise în accidentul de la 2 Mai e în sală. Şi mă bucur că CSM s-a sesizat, că Inspecţia Judiciară s-a sesizat şi vreau să văd lămuriri cât se poate de repede pe această speţă”, a mai spus Alina Gorghiu.

ADVERTISEMENT

Judecătoarea cazului 2 Mai, cercetată de Inspecţia Judiciară

Inspecția Judiciară a inițiat o anchetă în cazul judecătoarei de la Judecătoria Mangalia, care judeca dosarul lui Vlad Pascu, tânărul acuzat că a provocat un accident mortal la 2 Mai, în vara anului trecut.

Judecătoarea a fost acuzată de părinții victimelor că a manifestat un comportament necorespunzător în timpul procesului, solicitând cartea de identitate a tânărului ucis de Vlad Pascu cu mașina.

ADVERTISEMENT

„Sper să se mute procesul la Judecătoria Constanţa. Aici este o mare bătaie de joc. Sala de judecată mi se pare o magazie. Avocaţii trebuie să stea în picioare. Mi se pare o mare bătaie de joc. Judecătoarea a intrat în sală şi mesteca gumă. Aş fi vrut să îl văd pe Vlad Pascu să îl privesc în ochi şi să îi arăt că….(…) Am plecat de la 4.30 de acasă. Se putea evita pentru că se ştia. Este o mare bătaie de joc”, a spus tatăl tânărului mort la primul termen al procesului.

De asemenea, după aceste evenimente, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să sesizeze Inspecția Judiciară pentru a investiga cu seriozitate presupusele abateri disciplinare.

ADVERTISEMENT