News

Ancheta privind alegerile locale din Sectorul 1, prelungită. Nu s-a putut stabili diferența de voturi dintre candidați

13.05.2021 | 20:39
Ancheta privind alegerile locale din Sectorul 1 prelungita Nu sa putut stabili diferenta de voturi dintre candidati
ADVERTISEMENT

Ancheta privind alegerile locale din Sectorul 1 a fost prelungită. Procurorii au explicat că nu s-a putut stabili diferența de voturi dintre candidați.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a făcut anunțul, printr-un comunicat. Aceștia au precizat că au fost primite numeroase solicitări cu privire la lămurirea situației.

ADVERTISEMENT

Activitățile dispuse de către procurori nu au fost finalizate. Noul termen al finalizării anchetei a fost mutat la 1 august.

Ancheta privind alegerile locale din Sectorul 1, prelungită. Nu s-a putut stabili diferența de voturi dintre candidați

„În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate. Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate,” au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

ADVERTISEMENT

„Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021,” au adăugat.

Potrivit acestora, diferența de voturi dintre candidați nu a putut fi stabilite: „Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror”.

ADVERTISEMENT

Renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1 s-a dispus printr-o ordonanţă de delegare către Poliţia Bucureşti. Respectivul document a fost emis de procurorul Sorin Iaşinovschi de la Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Scaunul de edil de la Primăria Sectorului 1 a fost obținut de Clotilde Armand, în dauna lui Dan Tudorache. Acesta din urmă a depus o plângere cu privire la rezultatul alegerilor.

ADVERTISEMENT

Fostul edil al Sectorului 1 a acuzat comiterea unor posibile infracțiuni. Acestea ar fi fost făcute de Nicolae Sprâncu, preşedintele Biroului Electoral Sector 1, vicepremierul Dan Barna și Andrei Nicolescu, membru USR.

Scandalul a început după difuzarea unor filmări în care unii oameni umblau în sacii cu buletinele de vot de la Sectorul 1. S-a afirmat că respectivele persoane ar fi fost membri ai USR.

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, în luna aprilie, că alegerile ar fi fost câștigate de Dan Tudorache. Politicianul a susținut că „are informații” în acest sens.

În replică, actualul edil a declarat că informațiile sunt false: „E oficial…dar pe surse! La publicațiile abonate până acum la banii locuitorilor din Sectorul 1 se spune că am pierdut alegerile. Sunt știri false. Este a 4 oară în ultimele 6 luni când aflăm că hoțul strigă hoții și se jură că nu fură. Dl. Ciolacu declară că îmi dau demisia iar restul pesediștilor vor fi fericiți pentru că vor putea jefui în continuare comunitatea din Sectorul 1. Ghinion. Nu plec nicăieri iar rezultatul alegerilor a fost validat de 4 instanțe judecătorești. Nimeni și nimic nu mai poate să răstoarne rezultatul alegerilor. Nici măcar secția creată de Dragnea,” a scris Clotilde Armand pe Facebook.

ADVERTISEMENT