News

Video: Momentul în care hoții fură un bancomat și-l încarcă într-o camionetă cu ajutorul unui utilaj. Vecinii au filmat lovitura

Momentul șocant în care hoții fură un bancomat cu ajutorul unui utilaj greu a fost surprins de oamenii care locuiesc în zona Hertfordshire din Marea Britanie.
25.04.2024 | 15:24
Video Momentul in care hotii fura un bancomat sil incarca intro camioneta cu ajutorul unui utilaj Vecinii au filmat lovitura
Video: Momentul în care hoții fură un bancomat și-l încarcă într-o camionetă cu ajutorul unui utilaj. Vecinii au filmat lovitura. Foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

Jaful a avut loc la primele ore ale dimineții, atunci când hoții au spart o sucursală a unei bănci, la propriu, pentru a fura un bancomat. În imaginile video realizate la ora 5:30 dimineața se vede cum un utilaj este folosit pentru a smulge bancomatul din peretele băncii din Sawbridgeworth, înainte de a-l încărcat într-o camionetă.

Video: Momentul în care hoții fură un bancomat și-l încarcă într-o camionetă cu ajutorul unui utilaj

Conform Daily Mail, Poliția, care a fost chemată la fața locului la scurt timp după, a declarat că ambele vehicule au fost raportate furate. ”Trei bărbați au fugit de la fața locului și au lăsat în urmă utilajul greu”, au transmis reprezentanții legii. Imaginile distribuite pe rețelele de socializare arată momentul furtului, oricât de incredibil ar fi acesta.

ADVERTISEMENT


Utilajul greu a fost, de asemenea, raportat ca fiind furat, conform anchetatorilor. Ulterior, după ce bancomatul a fost scos din perete și încărcat în camionetă, alarmele răsună chiar atunci când șoferul manipulatorului telescopic sare din vehicul și se alătură celorlalți doi bărbați în camioneta.

Inspectorul de cartier Mark Collins a declarat pentru Daily Mail: ”Ancheta continuă în această dimineață și lucrăm cu colegii noștri de la Consiliul Local Sawbridgeworth pentru a analiza orice oportunități CCTV. Suntem conștienți de faptul că este posibil ca mai multe persoane să fi surprins imagini ale incidentului, astfel că ne-ar putea ajuta”.

ADVERTISEMENT

Așadar, autoritățile au făcut un apel către cetățenii care au filmat incidentul și care pot ajuta la prinderea făptașilor. ”Dacă aveți vreo înregistrare CCTV, cameră pentru sonerie, telefon sau camera de bord din zonă, vă rugăm să contactați cât mai curând posibil, folosind link-ul dedicat, pentru a le încărca direct în sistemul nostru pentru examinare. Mulțumesc”, a mai declarat Collins.

Hoții de bancomate sunt tot mai prezenți în țările importante din Europa

De asemenea, un purtător de cuvânt al băncii a declarat: ”Suntem la curent cu incidentul de la filiala noastră din Sawbridgeworth, care a avut loc în această dimineață devreme. Lucrăm pentru a deschide din nou sucursala și ATM-ul înlocuit cât mai curând posibil.

ADVERTISEMENT

Între timp, clienții pot vizita una dintre sucursalele noastre din apropiere pentru servicii față în față, cum ar fi Bishop’s Stortford sau Harlow. Vă recomandăm să verificați locațiile și orele de deschidere pe site-ul nostru”.

Astfel de cazuri nu sunt o raritate în Uniunea Europeană sau în Marea Britanie. De exemplu, în 2022 un bancomat din localitatea Castelu, în Constanța, a fost aruncat în aer. Bancomatul era localizat chiar lângă sediul Primăriei Castelu, la mică distanță de sediul Poliției Locale.

ADVERTISEMENT

Deși obiectivul era supravegheat video, hoții au distrus camera de supraveghere. ”Astăzi, în jurul orei 3.15, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un bancomat din comuna Castelu a fost spart.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar bancomatul este distrus ca urmare a unei explozii. Cercetările au fost preluate de polițiști ai Serviciului Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, transmiteau reprezentanții IPJ Constanța.

În cele din urmă s-a dovedit că hoții erau o femeie cu legături cu Mafia din Italia și un bărbat român. ”Am auzit că azi noapte s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Localitatea este supravegheată cu cameră. Dar cei care au venit au tăiat firele de la camerele de supraveghere. Acesta a fost primul lucru pe care l-au făcut. Bancomatul avea bani în el, era funcțional”, povestea un martor din acel moment conform presei locale.

ADVERTISEMENT
Tags: