Sport

Andrea Compagno, despre posibilitatea de a juca pentru naționala României: ”Este o onoare mare”

Andrea Compagno declară că este fericit în România, dar mărturisește că este prematur să ia în calcul o posibilă evoluție pentru ”tricolori”.
13.10.2022 | 15:30
Andrea Compagno despre posibilitatea de a juca pentru nationala Romaniei Este o onoare mare
Liderul golgeterilor din SuperLiga, Andrea Compagno, spune că este prematur să se vorbească despre naturalizare și prezența la naționala României. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Ajuns la FCSB în această toamnă, Andrea Compagno își continuă prestațiile eficiente. Motiv pentru care au existat voci care susțin că ar putea reprezenta o soluție pentru prima reprezentativă. Italianul spune însă, cu modestie, că este prematur să se vorbească despre o astfel de idee.

”Naționala are atacanți, pe Alibec, pe Pușcaș!”, spune, cu modestie, Andrea Compagno

Andrea Compagno și-a arătat calitățile de ”puncheur” încă din perioada petrecută la FC U Craiova 1948. Formație pe care a ajutat-o să promoveze în primul eșalon și să se mențină acolo.

ADVERTISEMENT

Evident, a atras atenția. Inclusiv patronului FCSB, Gigi Becali, care a declarat mereu că-i plac atacanții puternici, cu forță. Lucru reafirmat și-acum când este cu ochii pe Garita.

Este și motivul pentru care n-a ezitat să plătească 1,5 milioane de euro pentru a-l transfera. Iar cele patru goluri marcate în șapte apariții sub comanda lui Dică arată că investiția este una de succes.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă, recunoștea recent, postura de jucător la FCSB îi fac demersurile mult mai dificile. ”Toate echipele care joacă cu FCSB dau 200%. Adversarii își depășesc nivelul, joacă incredibil cu noi, iar în următorul meci te întrebi dacă au schimbat echipa.

Asta trebuie să reprezinte o motivație în plus pentru noi, trebuie să știm că cine joacă cu FCSB vrea să arate mult mai bine”, declara Compagno.

ADVERTISEMENT

Să fie și o soluție pentru națională? Să fie și dorința lui de vreme ce își perfecționează în mod constant limba română? Răspunsul l-a oferit chiar Andrea Compagno, la ”Interviul de 10” pe Pro Arena.

”Naționala are atacanți, pe Alibec, pe Pușcaș. E o onoare mare, dar e prea devreme acum pentru așa ceva. Mă simt bine aici în România, sunt fericit. Cel mai important e să vrei să înveți, româna e similară cu italiana.

ADVERTISEMENT

Din primul rând am vrut, ca formă de respect, să învăț limba română. Trebuia să vorbesc română, pentru că sunt în România. Nu ceilalți să vorbească în italiană sau engleză cu mine”, a spus italianul.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,07 este cota pentru „x2 și sub 3,5 goluri” la FCSB – Silkeborg. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT