Sport

Andrea Compagno, subiect de polemici aprinse. ”Dacă-l vinde cu 3 milioane de euro, nu mai vorbesc de fotbal!”

Vivi Răchită, fost jucător la Steaua, inclusiv în epoca Becali, pariază pe faptul că Andrea Compagno, liderul golgeterilor din SuperLiga, nu va reprezenta o afacere.
26.10.2022 | 13:16
Andrea Compagno subiect de polemici aprinse Dacal vinde cu 3 milioane de euro nu mai vorbesc de fotbal
Vivi Răchită anunță că nu va mai vorbi despre fotbal dacă Andrea Compagno va fi vândut cu 3 milioane de euro de Becali. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Andrea Compagno a fost decisiv și-n partida Sepsi – FCSB 0-1, din ultima etapă a turului din SuperLiga. Și a ajuns la 11 reușite în primul eșalon, cu patru mai multe decât Paraschiv, al doilea clasat în ierarhia golgeterilor. Cu toate acestea, Vivi Răchită nu crede că italianul va reprezenta o afacere, din punct de vedere financiar, pentru Gigi Becali. Și nuanțează prin intermediul unui pariu.

”Cei care-l cumpără pe Compagno nu îi iau istoricul?”, spune Vivi Răchită

La finalul partidei cu Sepsi, Gigi Becali l-a lăudat din nou pe Andrea Compagno. Și nu doar pentru că a scos penalty-ul, pe care tot el l-a transformat și a stabilit scorul final.

ADVERTISEMENT

”Compagno și-a scos deja banii. Dacă era alt jucător în locul lui, nu mai câștigam meciurile. El ne-a salvat vreo 3 meciuri!”, a spus Gigi Becali, la Pro Arena.

Reamintim, italianul a venit la FCSB de la FC U Craiova 1948 pentru suma de 1,7 milioane de euro. Și nu sunt puțini cei care spun că, dincolo de impactul său ca jucător, care poate avea și efecte financiare, poate reprezenta o afacere și în momentul unui viitor transfer.

ADVERTISEMENT

De altfel, pe această temă au dezbătut intens și Vivi Răchită și Bogdan Dragomir, la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. În discuție intervenind și moderatorul Ioana Cosma.

Dragomir a fost de părere că Becali ar putea să scoată profit frumos din vânzarea jucătorului: ”Lui FCSB nu i-a fost rău până acum. A dat 1,5 milioane de euro pe Compagno, toți ne mirăm de ce. O să-l vândă și pe Compagno cu 3-4 milioane de euro”.

ADVERTISEMENT

Răchită n-a fost însă de acord. Și, după ce în fața scepticismului său, a fost chestionat cu subiect și predicat pe această temă de către moderator, care a și sugerat echipele din Golf drept cumpărători, fostul fotbalist a detaliat: ”Niciodată! Unde, Ioana? Unde trebuie să-l dea? În Vest. Păi, dar cei care-l cumpără pe Compagno nu îi iau istoricul? Nu văd că până la 24 de ani a jucat în Serie C și în San Marino”.

Gig Becali, un model de business

Au fost nominalizate ulterior și alte variante. China. Sau Turcia. Iar Dragomir și-a susținut iar punctul de vedere. ”Aici este un model de business care din punctul lor de vedere dă roade. Se vând jucători pe niște bani la care nici nu visam. Și noi aici știm că nu e suma potrivită”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Răchită i-a replicat că transferurile lui Cicâldău și Moruțan la Galatasaray sunt meritul lui Giovanni Becali. Imediat a venit răspunsul lui Dragomir: ”Și al lui Gigi, eu când auzeam că refuză 5-6 milioane de euro. Eu cred că aș fi mers pe jos până în Istanbul să iau banii ăștia.

13 milioane de euro a zis, 13 milioane de euro a luat. Eu sunt convins că vor vinde în continuare”. 

A fost momentul în care Răchită a anunțat potul pe care-l pune pe un pariu contra ideii unui transfer al vârfului italian pe suma lansată de Dragomir: ”Dacă îmi spui că-l vinde pe Compagno pe 3 milioane de euro nu mai vorbesc despre fotbal. Dacă îi iei penalty-uri lui Compagno rămâne cu 2-3 goluri marcate”.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 4,20 este cota pentru „Compagno marchează oricând” la Anderlecht – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT